Onze huid vraagt elke dag om wat aandacht en liefde. Het liefst meerdere keren per dag. In de vorm van goede huidverzorgingsproducten en de juiste verzorging van binnenuit. Juist in deze corona-tijd, nu je niet behandeld kunt worden door een van onze huidtherapeuten, is je huid thuis verzorgen belangrijker dan ooit tevoren.

Waarom moet ik mijn huid thuis verzorgen (van binnen en buiten) om resultaat te halen?

Vergelijk je huid met je spieren: wanneer je deze wilt laten groeien is het slim naar de sportschool te gaan of op een andere manier te trainen. Train je af en toe? Dan krijg je wellicht een klein beetje resultaat. Ga je meerdere keren per week, en let je daarnaast goed op de rest van je leefstijl (zoals: gezonde voeding, voldoende slaap en niet te veel stress), dan zul je zien dat je sneller (en beter) resultaat boekt. Dit principe geldt ook voor de huid. De juiste dosis ‘training’ van je huid en gezonde leefstijl zullen jou helpen met het behalen van het resultaat wat jij voor ogen hebt. Of je je nu stoort aan acne op je kin, pigmentvlekken op je wangen of rimpeltjes rond je ogen.

Misschien merk je wel dat je huid nu wat droger is dan normaal. Of juist een verstoorde talgproductie hebt waardoor je acne problemen krijgt. Dit kan kloppen! Het kan zijn dat je Vitamine D level hier een rol in speelt. Een tekort aan Vitamine D kan resulteren in verschillende huidklachten. Ga wat vaker naar buiten en eet voldoende voeding met vitamine D, zoals vette vis. Zorg ook voor voldoende frisse lucht in je huis wanneer je veel binnen zit. Dit zorgt voor een beter vochtgehalte in de huid.

Ervaar je nu meer stress nu je thuis werkt of voor leraar moet spelen bij de kids? Onder invloed van stress maakt het lichaam het stresshormoon cortisol aan. Chronisch verhoogde cortisolwaarden zijn erg ongezond. De hormoonbalans raakt verstoord, evenals de bloedsuikerspiegel, cholesterolwaarden en vetstofwisseling. Uit onderzoek blijkt dat stress de huid vatbaarder maakt voor bacteriën en de talgproductie verstoort, waardoor bijvoorbeeld acne kan verergeren. Ook worden cellen minder goed vernieuwd en wordt mede daardoor het verouderingsproces versneld. Probeer dus op z’n tijd vooral ook te relaxen (netflix & chill).

Basis huidverzorging: zorg voor een simpele ochtend en avondroutine

Goede huidverzoring begint bij het ontwikkelen van gewoontes. Elke ochtend je huid gedurende 1 minuut goed schoonmaken met een reiniger en water, verzorgen met een serum of dagcreme en beschermen met een zonnefilter (SPF 30 of 50). Overdag nog een keertje extra met zonnefilter smeren. En ’s avonds je huid weer goed reinigen en verzorgen met een nachtcreme. En als kers op de taart af en toe een extra’tje in de vorm van een scrub, masker of thuispeeling. Zo simpel kan het zijn. Wil je weten hoe je je huid het beste kunt verzorgen? Klik hier en check de blog die we hierover geschreven hebben: jouw perfecte huidverzorging routine.

Thuispeeling: jouw huidbehandeling in deze corona tijd!

Geen bezoekje een keer in de 6 weken aan de huidtherapeut betekent helaas wel dat je huid die hard-nodige onderhoudsbehandeling en boost mist. Gelukkig zijn de maskers van Image Skincare zo intensief met hoge concentraties werkstoffen, dat wanneer je deze thuis inzet (het liefst over elkaar) je zelf een thuispeeling kunt creëeren! Hoe handig is dat!?

Hierbij het stappenplan:
  1. Reinig je huid met een goede milde huidreiniger (1 minuut lang goed inmasseren en afspoelen). Doe dit bij voorkeur in de avond
  2. Breng het Ageless Resurfacing Masker aan en masseer deze voorichtig in. Heb je een gevoelige huid, masseer dan niet en laat hem rustig intrekken. Laat het masker zo’n 15 minuten inwerken. Dit masker bevat 12% glycolzuur. Je zal het voelen prikkelen, dit is normaal.
  3. Breng dan het tweede laagje aan: het Vital C Hydrating Enzyme masker. Beide maskers versterken elkaar. Dit masker bevat papaya en ananas enzymen en natuurlijk veel vitaminen als A, C, E. Masseer dit ook goed in en laat het minimaal 15 minuten laten zitten. Langer mag ook, als je even lekker de tijd hebt.
  4. Spoel hierna de maskers af met water.
  5. Breng tot slot je favoriete serum aan. Bijvoorbeeld de Image skincare Vital C hydrating anti-aging serum of Ageless Hyaluronic Filler voor fijne lijntjes. En eindig met je nachtcreme.

Microneedling voor thuis met de Home Dermaroller

Ben je al bekend met microneedling bij ons en wil je hier graag thuis mee verder? Dan is de Home Dermaroller iets voor jou! Ook als je nog niet bekend bent met het thuis ‘needlen’ van je huid is dit een heel mooi product om je huid flink mee te verbeteren.

Net als bij een microneedlingbehandeling zet de dermaroller je huid van binnenuit flink aan het werk. Hij stimuleert de huid zichzelf te herstellen door aanmaak van nieuw collageen en elastine. Doordat je allemaal kleine gaatjes maakt in je huid (van 0,2 mm diepte), worden producten die je daarna aanbrengt tot wel 200 keer beter opgenomen. Hierdoor werken jouw huidproducten, bijvoorbeeld van IMAGE Skincare, nog beter dan ze nu doen zonder thuis te rollen.

Huidherapeut Lisa heeft een fimpje opgenomen waarbij zij de Home Dermaroller inzet. En meer informatie geeft over deze roller. Ook hebben we twee hele mooie pakketjes samengesteld voor jullie. Kijk maar eens hier: Ontmoet de Home Dermaroller.

Ben je inmiddels al verzadigd door alle informatie die je hierboven hebt gelezen? Dat komt goed uit, want we zijn beland bij het laatste onderwerp. Namelijk hetgeen wat je van binnenuit kunt doen om je huid te verbeteren (of mooi en gezond te houden).

Mooie huid van binnenuit

De quote  “voeding is je beste medicijn” van Hippocrates ken je misschien wel? Deze beste man wist  duizenden jaren geleden al waar hij het over had. De juiste voedingsstoffen binnen krijgen als medicijn voor een gezonde huid, dat klinkt toch zo gek nog niet?

Inmiddels zijn er vele onderzoeken gedaan naar het effect van voeding op ons lichaam en op de huid. Ook wordt hierbij vaak de link gelegd met je darmen en je hormonen. Hoe meer alles in balans is, hoe beter het functioneert en hoe mooier de huid er vaak uitziet.

Eet jij dagelijks junkfood, suikers en veel slechte vetten? Dan is er een grote kans dat je dit uiteindelijk terugziet in je huidconditie. Ook worden zuivelproducten en tarwe in verband gebracht met veel huidproblemen.

Wij merken dat het vaak lastig is om alle voedingsstoffen uit je eten te halen. Daarom raden wij meestal bij een verdenking van tekorten wat supplementen aan. Zoals visolie en zink bij acne en collageen en vitamine C bij een verouderde huid.

Binnenkort zullen we een aparte blog schrijven over dit onderwerp, want er is zoveel over te vertellen!

Tot slot…

Een hoop om zelf mee aan de slag te gaan, maar je huid thuis vezorgen moet vast goed komen nu je veel thuis bent en niet naar alle verplichte etentjes bij je schoonfamilie hoeft. 😉 Veel succes!

Weet je niet welke producten bij jouw huidtype of huidprobleem passen? Hoe je een product kunt aanschaffen? Of wil je meer informatie over bijvoorbeeld voeding? Laat het ons dan weten per mail, WhatsApp of bel ons. We zitten 5 dagen per week voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Liefs – Nina, Lotte en Lisa

 

Heb je nog een vraag voor onze huidtherapeuten?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

0