Jouw perfecte huidverzorging routine

Elke huid is anders. Dit vraagt vaak niet om een andere dagelijkse routine, maar wel om andere producten voor jouw huidverzorging. Een ander ‘huiddieet’ wordt dat ook wel eens genoemd bij Image Skincare – een van de merken waar wij in de praktijk mee werken en super mooie resultaten door behaald worden. Hieronder vind je een basis huidverzorgingsroutine met daarin wat voorbeelden van stofjes of producten. Let op – het blijven voorbeelden. Vraag voordat je een product aanschaft altijd eerst even bij jouw huidtherapeut na of deze goed past bij jouw huid.

Je ochtend routine

 • Start met bijna het belangrijkste: het reinigen van je huid. Tijdens je slaap verlies je veel afvalstoffen via de huid. Ook is het belangrijk dat je je nachtverzorging er goed afwast. Zodat je serum en creme straks goed opgenomen kunnen worden.
 • Meestal kies je voor een milde huidreiniger, maar het kan ook een reiniger zijn die wat intensiever werkt (met zuren erin, dan is het eigenlijk wat meer een soort scrub). Maak je huid of je handen nat, pak een beetje reiniger (ongeveer ter grote van een euro munt), breng de reiniger aan en masseer dit een minuut in. Neem goed de neusplooien mee en rondom de kaak- en halslijn. Hier ontstaan vaak de meeste onzuiverheden.
 • Spoel je reiniging goed af. Dit zou kunnen met een nat washandje. Of met alleen water.
 • Kies niet voor wattenschijfjes. Deze verwijderen niet voldoende al het vuil en vetten van je gezicht en zijn ook nog eens niet goed voor het milieu.
 • Droog de huid voorzichtig af met een handdoek of laat aan de lucht drogen.
 • Breng een serum met een hoge dosis aan werkstoffen, zoals vitamines, antioxidanten, (hyaluron)zuren of pigmentonderdrukkers. Door een serum aan te brengen ga je direct aan de slag met het verbeteren van je huid. Deze stofjes zetten je huid namelijk echt direct flink aan het werk en dringen diep door in je huid.
 • Hierna komt een dagcreme, ook wel de moisturizer genoemd. Wat letterlijk het voeden van de huid betekend. Kies het liefste een dagcreme met een zonnefilter (SPF 30 of 50), dat je direct beschermd bent tegen schadelijke straling. Heb je dit niet? Breng dan een extra zonnebrandcreme aan over je dagcreme.

→ Vergeet in de ochtend ook je supplementen niet in te nemen als je die hebt, zoals je visolie capsule van 3care of je SkinforSkin collageen capsule.

Je avond routine

 • Kies je favoriete reiniger en begin je routine met weer de huid of je handen weer nat te maken. Breng je reiniger aan en zorg ervoor dat je dit een minuut goed inmasseert. Even alle vuile stofjes, overtollige vette, dagcreme en make-up goed van je huid af wassen.
 • Je kunt hierna kiezen voor een 2e reinigingsbeurt, ook wel een dubbele reiniging genoemd. Kies dan bij je 1e reiniging voor een milde cleanser en bij je 2e reiniging voor eentje met glycolzuur, salicylzuur of melkzuur. Deze zuren zorgen dan voor een exfolierend effect, vergelijkbaar met een scrubeffect. Zo verwijder je grondig alle dode huidcellen. Dit is niet elke dag nodig, maar mag wel als jouw huid dit aankan.
 • Droog de huid voorzichtig af en en breng een weer een serum aan. Bij een verouderde huid is vitamine A (retinol) een goede keuze. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt doordat de bovenste huidlaag wat dunner wordt gemaakt.
 • Indien je beschikt over een goede nachtcreme dan kan het ook zijn dat hier al veel van de bovenstaande werkstoffen in verwerkt zitten. Dan is het aanbrengen van alleen een nachtcreme na je reiniging al voldoende. In vele nachtcremes vind je vaak stofjes als vitamines en zuren, maar ook veel voedende ingredienten zodat je huid goed kan herstellen gedurende de nacht.

Kijkje achter de schermen met Daisy

In deze video nemen wij jullie mee in de huidverzorging routine van Daisy. Ze liep met een aantal problemen: ruwe, schilferige, onrustige huid met wat roodheden en plekjes die maar niet weggaan. Allemaal dingen waar niemand blij van wordt, en Daisy ook niet! Huidtherapeut Lisa heeft haar voorzien van advies en in de video laat ze zien hoe ze deze gebruikt.

 

 

Weten welke huidproducten bij jouw huidtype passen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

0
Je huid thuis verzorgenHuidtherapeut Lotte video over pigmentvlek probleem