LPG Endermologie

Een effectieve behandeling voor lipoedeem, huidversteviging en de voor- en na behandeling van liposuctie. 

LPG behandeling met de CelluM6 Integral

Heb jij last van lipoedeem? Of heb je net een liposuctiebehandeling ondergaan? Dan is de Endermologie behandeling wellicht wel een goede optie voor jou!

LPG endermologie, ontwikkeld door LPG Systems in Frankrijk, is een effectieve behandeling voor lipoedeem. huidversteviging, huidverbetering en de voor- en nabehandeling van liposuctie.

Dit doet de CelluM6 Integral LPG voor jou:

 • Verbeteren bloedcirculatie en toevoer van zuurstof
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Vorming van elastine- en collageenvezels
 • Intensieve weefseldrainage
 • Verdrijving van spanningen en vermoeidheidsklachten (restless legs)
 • Verbreken van bindweefsel schotjes (cellulite verminderen)
 • Verlichten van pijn

LPG endermologie wordt gebruikt voor de behandeling van:

 • Lipoedeem: Een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam, resulterend in vetophoping op de billen, heupen en benen. LPG endermologie kan verlichting bieden bij lipoedeemklachten.
 • Voor- en nabehandeling van liposuctie: LPG endermologie kan worden ingezet als voorbehandeling om het vetweefsel losser te maken en de huid te verstevigen. Als nabehandeling kan het helpen bij het verminderen van onregelmatigheden in de huid, versnellen van het genezingsproces en optimaliseren van de resultaten van de liposuctie.

Hoe werkt de LPG behandeling?

Tijdens de LPG endermologiebehandeling wordt de huid en het onderliggende weefsel behandeld door middel van het optillen en afrollen van de huid. Dit zorgt voor een diepe massage van het onderhuidse bindweefsel. De CelluM6 Integral LPG stimuleert de bloedcirculatie, afvoer van afvalstoffen, vorming van elastine- en collageenvezels, weefseldrainage, verdrijving van spanningen en vermoeidheidsklachten, vermindering van cellulite en verlichting van pijn. Het resultaat is een soepelere, stevigere, gladdere en gezondere huid.

Lipoedeem

Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Lipoedeem betekent letterlijk vet- en vochtophoping. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Ook is de afvoer van vocht via de lymfevaten soms niet optimaal. Lipoedeem kan voorkomen bij de benen, heupen, billen of armen. Handen en voeten zijn echter nooit aangedaan (in tegenstelling tot lymfoedeem). Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte waar tot op de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden.

Voor- en na behandeling van liposuctie

Liposuctie, ook wel bekend als liposculptuur of vetzuigen, is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollig vet te verwijderen uit bepaalde delen van het lichaam, zoals de buik, heupen, dijen, billen, armen en kin. Het doel van liposuctie is om het lichaam een meer gestroomlijnd en afgetraind uiterlijk te geven en om hardnekkige vetophopingen te verwijderen die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Deze ingreep wordt ook gedaan bij lipoedeem. Het voor- en nabehandelen met de LPG kan veel voordelen geven.

LPG Endermologie als voorbehandeling op liposuctie:

 • Het kan helpen om het vetweefsel alvast losser te maken.
 • Het zal de huid verstevigen, wat de liposuctie procedure efficiënter kan maken.
 • Het zorgt voor activatie van de bloedcirculatie en het lymfestelsel, wat kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van cellulitis.
 • Bovendien kan het gebruik van LPG endermologie als voorbehandeling het risico op complicaties tijdens en na de liposuctie verminderen en het genezingsproces versnellen.

LPG Endermologie als nabehandeling van van liposuctie:

 • Het vermindert eventuele onregelmatigheden in de huid.
 • Het zal het genezingsproces versnellen.
 • Het optimaliseert de resultaten.
 • Het vermindert eventuele pijn of ongemak.

Het LPG huidtraject – een samenwerking met de huidtherapeut

1. Intakeconsult

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of de huid en huidklacht geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Ook zullen we andere behandelopties met je doornemen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ook worden belangrijke leefregels doorgenomen, en wordt er een toestemmingsformulier (Informed Consent) besproken en ondertekend. Er worden tevens ook foto’s gemaakt van het te behandelen gebied voor in het dossier.

2. De behandeling

Behandelingen in kuurverband bij lipoedeem

Ons advies is om de lipoedeembehandeling in een kuurvorm te ondergaan. Dit is als volgt: in het begin kom je 2x per week naar onze praktijk voor deze behandeling, gedurende 5 weken. Dit komt dus neer op (minimaal) 10 behandelingen. Dit is ook mogelijk wanneer je al voor (onderhouds)behandeling bij ons komt voor lipoedeem. Daarna kan de LPG celluM6 Integral worden ingezet voor onderhoudsbehandelingen – 1x per 4 weken. Hierbij bieden we je een op maat gemaakte behandeling met meer comfort en meer resultaat dan de LPG CelluM6 Keymodule die je van ons gewend bent.

Behandelingen in kuurverband voor- en na liposuctie

Ons advies is om de voor- en/of na de liposuctiebehandeling ook in kuurvorm van tien te ondergaan. Deze kan er alleen net even wat anders uitzien. Je zou bijvoorbeeld twee vóór behandelingen kunnen ondergaan, een week voor de liposuctie. En dan twee weken ná de liposuctie acht behandelingen.

Losse behandeling

Natuurlijk is het ook mogelijk om een losse behandeling te boeken. Maar voor het beste resultaat raden we je aan om te starten met een kuur van 10 behandelingen. Je zult merken dat je na één behandeling al veel verandering merkt, echter is dit onvoldoende om écht het verschil te maken.

Kosten

Een Endermologie behandeling is een investering in je gezondheid. Het is niet mogelijk om alleen vanuit de reguliere vergoeding voor oedeemtherapie deze therapie te ondergaan. Daarom bieden we jou twee mogelijkheden:

Optie 1

– We factureren de kosten van de therapie naar jouw zorgverzekeraar zoals gewoonlijk. Daarbovenop vragen we €25,- per keer (of €250,- voor een pakket), in totaal betaal je op deze manier €70,- gemiddeld voor je Endermologie behandeling (de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar). De extra kosten dien je direct te voldoen in de praktijk.

Optie 2

– Je hebt geen vergoeding voor de oedeemtherapie en betaalt het volledige bedrag, dit is €70,- per behandeling en dien je direct in de praktijk te voldoen. Een pakket van 10 behandelingen kost in dit geval €650,- (actieprijs).

Bij aanschaf van een pakket krijg je een bodysuit van LPG van ons cadeau! 

 

*Deze behandeling is alleen te boeken bij lipoedeem gerelateerde klachten, dus niet bij ‘alleen’ cellulite of met afslank doeleinde.

Heb je nog een vraag over de LPG behandeling of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0