Peelings

Op zoek naar een oplossing voor acne, pigment of een vette huid?

Peelings

Op zoek naar een oplossing voor jouw acne of acnelittekens? Zie je steeds meer fijne lijntjes en pigment verschijnen? Of is het de rosacea of vette huid waar je je aan stoort? Probeer eens een peeling van Lira Clinical!

Bij Huidzorg Balans werken wij uitsluitend met de peelings van Lira Clinical, een wereldwijd huidverzorging bedrijf opgericht door een groep medische professionals met meer dan 30 jaar ervaring. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen. Bij Huidzorg Balans werken wij zowel met de peelings als de huidverzorgingsproducten van Lira Clinical.

Is een peeling iets voor mij?

Grote kans dat je jezelf herkent in een van de onderstaande huidproblemen. Gelukkig zijn de Lira Clinical peelings voor iedereen geschikt. De Lira peelings bevatten geen parabenen en zijn kunnen toegepast worden op zowel lichte als donkere huidtypen. De peelings zijn geschikt voor toepassing alle seizoenen. Door de Stem Cell Technology, polypeptiden, mineralen en antioxidanten in de peelings wordt een sneller herstel van de huid gestimuleerd en is er dus een relatief korte herstelperiode.

 • Acne
 • Anti-aging
 • Beschadigde huid
 • Combinatie huid
 • Droge huid
 • Hypersensitive huid
 • Littekens
 • Pigmentatie
 • Rosacea
 • Vette huid

Ervaringen

 • Ik kom sinds een aantal maanden bij Lisa voor mijn gezicht. Ik heb sinds mijn pubertijd last van acne, en nu ik 21 ben wil ik er wel eindelijk eens vanaf. Ik heb nu al een aantal peelings bij Lisa gehad en ik merk echt veel verschil. Ik heb minder mee-eters en ontstoken bultjes en ik kijk ernaar uit om nog minder bultjes te hebben op mijn huid. Heerlijk om in de spiegel te kijken en te beseffen dat mijn huid eindelijk 'normaal' wordt, want ik ben wel altijd onzeker geweest door mijn huid.

  Melanie Acnetherapie
 • Ik ben erg blij met de resultaten van mijn gezichtsbehandelingen tegen acne bij Huidzorg Balans. De huidtherapeuten zijn vriendelijk, luisteren naar je verhaal en stellen je gerust bij eventuele onzekerheden over de behandelingen. In de praktijk hangt een relaxte sfeer en het ziet er netjes en verzorgd uit.

  Laura Acnetherapie
 • Een hele frisse praktijk met deskundige huidtherapeuten! Er werd veel aandacht besteed aan factoren die mijn acne mogelijk verergeren. Dankzij de acnebehandelingen, peelings en het thuisadvies is mijn huid helemaal opgeknapt. Super tevreden met mijn huid, de service en deskundigheid van huidzorg balans!

  Charlotte Acnetherapie & Peelings
 • Ik heb altijd al last gehad van een erg droge huid in mijn gezicht; en besloot ik een aantal peelings te doen bij deze huidpraktijk. Ondertussen zijn mijn klachten na slechts 3 peelings al een héél stuk minder, en helpen de huidproducten die ik op aanraden van de betreffende huidtherapeut heb gekocht ook erg mee.

  Anne Sunderman Peelings
 • Heerlijke gezichtsbehandeling gehad van Lisa. Een goede en duidelijke uitleg met wat ze gaat doen en wat ze gebruikt mijn behandeling is nu een maand geleden en mijn gezicht ziet en voelt nog steeds goed. Ook de producten die ze gebruikt zijn heel fijn en werken echt heel goed voor mijn huid alleen vind ik het jammer dat ze zo duur zijn.

  Conny Ravensberg de Roos Gezichtsbehandeling
 • Al meer dan twee jaar superblij met Lisa en Lotte van Huidzorg Balans en het totaalpakket dat zij aanbieden! Van noodzakelijke (wekelijkse) lipoedeemtherapie en voedingsadviezen op maat tot peelings, minerale make-up en effectieve huidverzorgingsproducten. Eenieder die waarde hecht aan mensgerichte, professionele service op het gebied van huidtherapie en fijne, effectieve producten is bij Huidzorg Balans aan het juiste adres!

  Linda Ervaring

In drie stappen naar een optimaal resultaat

1. Clinical conditioning treatments

Deze behandelingen en producten zijn gericht op alle huidtypen die voorbereid moeten worden voor een peeling. Maar ook indien jouw huid herstelt, gerepareerd en vernieuwd moet worden gedurende hele jaar.

2. Constant correctie

Bestaat uit een thuisproductenregime per huidtype. De productlijnen van Lira Clinical bevatten vele ingredienten die uw huidconditie bevorderen.

3. Guide & protect system (GPS)

Met de GPS worden verschillende protocollen van peelings en producten gebruikt in verschillende tijden om te zorgen dat jouw huid optimaal wordt behandeld.

Werking van Lira-peelings

Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. Ondanks dat de peelings op basis zijn van zuren, zijn ze toch natuurlijk van aard. Lira Clinical peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid; het geeft de huid een echte boost en zet de huid zelf aan het werk.

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te behalen is het aan te bevelen een peelingkuur te ondergaan met meerdere peelings. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 4 peelings per kuur aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 3 weken.

Ondersteuning thuis

Voor een optimaal resultaat en om de huid voor te bereiden en te beschermen dienen er voor de behandelingen thuisproducten van Lira Clinical te worden gebruikt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voorafgaand

Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling beter kan inwerken op de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. Afhankelijk van de peeling en je huid kun je een prikkeling of een brandend gevoel ervaren. Een aantal peelings zullen in meerdere lagen aangebracht worden. Hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering je kunt verwachten. Wanneer de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze indien nodig verwijderd met water of geneutraliseerd. Ter afsluiting worden er nazorgproducten en een zonbeschermer SPF 30 oil-free van Lira Clinical aangebracht. De behandeling duurt in totaal 30 tot 45 minuten.

Na de behandeling

De huid kan er na de behandeling rood uitzien. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, de wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Ook kan de huid strak aanvoelen en op een aantal plaatsen donkerder gaan kleuren. Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.

Nazorg en adviezen

Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming.
Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
Het is van groot belang om de huid minimaal 4 weken na de behandeling te beschermen tegen UV straling. Dit kan door middel van de Lira Clinical zonbeschermer van factor 30 of 50.
Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
Het gebruik van thuisproducten van Lira Clinical is zeer aan te raden om het optimale behandelresultaat te behalen.

Verwijzing en vergoeding

De behandeling met een van deze peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijg je van ons een factuur, welke je per pin kunt voldoen. Deze factuur kun je dan eventueel indienen bij jouw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met je zorgverzekeraar wat betreft het recht op een vergoeding.

Heb je nog een vraag over peelings of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

E-mail ons

Heb je een directe vraag? Stuur ons een e-mail, en dan komen onze huidtherapeuten zo snel mogelijk op je terug.

0