Peelings
Op zoek naar een oplossing voor acne, pigment of een vette huid?
Peelings
Peeling is een methode waarmee grote oppervlakten zoals het gelaat, decolleté, rug of bovenarmen behandeld kunnen worden. Een peeling wordt ingezet om de huidconditie te verbeteren en huidproblematiek te verminderen. Een peeling heeft als doel om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen en daarmee de huid dus te vernieuwen. Al tientallen jaren bieden peelings een oplossingen bij veel uiteenlopende huidproblemen, zoals acne en pigmentvlekken.
Is een peeling iets voor mij?
Ja! Voor elke huid is er een geschikte peeling. In onze praktijk werken we de peelings van Image Skincare en Lira Clinical. Deze bestaan uit Level 1 t/m Level 4 peelings. Hoe hoger het level, hoe dieper de peeling gaat. Welke peeling er voor jou geschikt is hangt af van jouw huidconditie, huidtype en huidklacht. Peelings vormen vaak een onderdeel van onze acnetherapie.
De peelings waarmee wij werken zijn de I Peels van Image Skincare: Signature Lift, Ormedic, Acne Lift, Lightening Lift, Wrinkle Lift en Beta Lift. Van Lira Clinical zetten we de Vita Brite, Jessner en TCA in. Ook worden Retinol (vitamine A) en Hyaluronzuur toegepast van Lira Clinical.
De peelings worden ingezet bij:
- Acne
- Anti-aging
- Beschadigde huid
- Combinatie huid
- Droge huid
- Hypersensitive huid
- Littekens
- Pigmentatie
- Rosacea
- Vette huid
Ervaringen
Soorten peelings
Er bestaan verschillende soorten peelings, waaronder enzymatische peelings en chemische peelings.
Enzymatische peelings
Enzymatische peelings werken op basis van enzymen. Deze zijn meestal afkomstig van fruit zoals papaya, ananas of pompoen. Enzymen hebben van nature een eiwitsplitsende werking op de huid. Als ze op de huid worden aangebracht, verweken ze alleen de oppervlakkig loszittende huidschilfers. Het huidoppervlak wordt gepolijst zonder te schuren. Omdat deze peeling niet tot diep in de huid doordringt, is deze geschikt voor gevoelige huidtypes.
Chemische peelings
Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.
De peelings die bij ons in de praktijk worden toegepast hebben vaak een hoge concentratie. Dit is anders dan bij een exfoliant, welke thuis ingezet kan worden. Dit zijn producten met mildere concentraties aan chemische zuren (zoals glyzolzuur en salicylzuur). Ook kun je thuis kiezen voor een scrub, waarbij door middel van een poeder of korreltjes een afslijpende werking wordt gecreerd om dode huidcellen te verwijderen.
Hoeveel behandelingen?
Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van zes behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling is er meer verbetering zichtbaar van de huidconditie. Natuurlijk bepaal je uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen je wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut. Denk hierbij aan een onderhoudsfrequentie van elke 8 – 12 weken.
Hoe werkt de behandeling?
Voorbereiding: intake & thuisproducten
Voordat een behandeling van start kan gaan is het belangrijk om eerst voor een intake gesprek langs te komen. Tijdens dit consult vertellen we je alles over de behandeling en adviseren je met welke producten je je huid kunt gaan voorbereiden op de behandeling. Het is namelijk zo…
Vaak is een huid niet gewend om met hoge concentraties werkstoffen en zuren behandeld te worden. Om een ‘schrikreactie’ van de huid te voorkomen en te voorkomen dat er teveel ‘huidspierpijn’ ontstaat (waaronder hevige schilfers, roodheid en droogheid) is het belangrijk om deze van te voren te laten wennen aan intensievere producten. Twee weken voor aanvang van de eerste peelingbehandeling is het aan te raden om met de geadviseerde producten van start te gaan.
De behandeling
Er wordt gestart met het dubbel reinigen van de huid en het ontvetten met een speciale primer. Daarna wordt de peelingvloeistof aangebracht met een wattenschijfje of gaasje. Afhankelijk van de peeling en je huid kun je een prikkeling of een brandend gevoel ervaren. Een aantal peelings zullen in meerdere lagen aangebracht worden. Hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering je kunt verwachten. Wanneer de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze indien nodig verwijderd met water of geneutraliseerd met een masker. Ter afsluiting worden er nazorgproducten en de Image Skincare Prevention SPF 50+ aangebracht. De behandeling duurt in totaal 45 minuten.
Na de behandeling
De huid kan er na de behandeling rood uitzien. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, de wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. De schilfering betekent dat overtollige oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Ook kan de huid strak aanvoelen en op een aantal plaatsen donkerder gaan kleuren. Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.
Een aantal voor en na foto’s van peelings bij ons in de praktijk
Nazorg en adviezen
Verwijzing en vergoeding
De behandeling met een van deze peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijg je van ons een factuur, welke je per pin kunt voldoen. Deze factuur kun je dan eventueel indienen bij jouw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met je zorgverzekeraar wat betreft het recht op een vergoeding.
Heb je nog een vraag over peelings of wil je direct een afspraak inplannen?
Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.
Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.