NeoGen Plasma Behandeling

Veelzijdige oplossing voor huidproblemen zoals acne (littekens), pigmentvlekjes, melasma, fijne lijntjes, grove huidstructuur en meer

Plasmabehandeling met NeoGen

Een milde ooglidcorrectie, het verminderen van (acne)littekens of pigmentvlekken of het verstrakken van de huid – het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze mogelijkheden van de NeoGen Plasma. En dat alles in slechts enkele behandelingen, zonder chirurgische ingreep!

Bij de NeoGen Evo plasmabehandeling wordt plasma gevormd uit medische stikstof. De bovenste huidlagen blijven hierbij intact. Op deze manier kunnen we de huid snel en nauwkeurig vernieuwen, ongeacht leeftijd of huidskleur. Het plasma wordt door de gehele huidarchitectuur opgenomen en zorgt voor een activatie van collageen wat het vernieuwingsproces van de huid versnelt. Met als resultaat een vollere, egalere en verfijnde huid.

De NeoGen is geschikt voor de behandeling of vermindering van:

 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Pigmentvlekken
 • Zonschade
 • Melasma
 • Actieve acne
 • Acne littekens
 • Hypertrofische littekens
 • Bevallingslittekens
 • Striae
 • Ooglift (onder en boven)
 • (donker / blauwe) verkleuring onder de ogen
 • Porieverfijning
 • Egalisatie van de huid

Hoe werkt de plasmabehandeling?

Plasma is de vierde fase waarin een materie zich kan bevinden, naast vloeibare vorm, vaste vorm en gas. Bij de NeoGen Plasmabehandeling wordt plasma gevormd uit medische stikstof. Hij straalt energie met stikstofgas om in plasma en hierdoor trekt je huid samen. De bovenste huidlagen blijven hierbij intact en vormen een soort jasje om je huid heen. Hierbij gaan deze huidcellen (van het stratum corneum) aan elkaar plakken. Het gevolg is dat de warmte die in de huid wordt gebracht vast wordt gehouden en egaal verspreid wordt. Het plasma wordt door de gehele huidarchitectuur opgenomen en zorgt onder andere voor activatie van collageen wat het vernieuwingsproces van de huid versnelt. Het jasje valt trouwens tijdens het herstelproces als een vel (losse velletjes, schilfertjes) uit.

Anders dan bij laserapparatuur is er geen doelchromofoor nodig, dat wil zeggen dat er geen kleurstof (pigment of bloed) of water nodig is om ‘op te schieten’. Plasma werkt eigenlijk op alles wat hij tegenkomt in de huid en houdt een soort grote schoonmaak van binnen. Maar wel op een veilige manier. Hierdoor zijn we in staat om bijna elke huid te vernieuwen, ongeacht leeftijd of huidskleur. En zelfs rond de ogen.

De Neogen Plasma is nog vrij onbekend. Dit komt doordat dit apparaat wereldwijd tot voorkort alleen ingezet werd in ziekenhuizen. Sindskort is deze ook toegestaan voor de huidtherapie, en mogen wij als HBO-opgeleide huidtherapeuten ook met deze apparatuur werken – op zowel hoge als lage energie.

Het NeoGen huidtraject – een samenwerking met de huidtherapeut

Een behandeling met de Neogen Plasma is niet iets wat je zomaar even doet. Er gaan een aantal gesprekken en stappen aan vooraf voordat we beginnen met de behandeling. Eén daarvan is dat je zelf thuis je huid al even goed gaat voorbereiden. Zo behalen we samen het mooiste resultaat op een verantwoorde manier!

1. Intakeconsult

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of de huid en huidklacht geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Ook zullen we andere behandelopties met je doornemen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast bespreken we eventuele contra-indicaties, zoals medicatie of andere aandoeningen die het wellicht niet mogelijk maken om deze behandeling te ondergaan.

2. Vervolg consult

Dit consult is bedoeld om nog wat dieper op de behandeling in te gaan. We nemen precies door hoe de behandeling werkt, wat je kunt verwachten tijdens en na de behandeling. Hierbij nemen diverse foto’s met je door van cliënten die deze behandeling al eerder ondergaan hebben. Ook maken we foto’s van het te behandelen gebied voor in je behandeldossier. Waarmee we na afloop de resultaten kunnen vergelijken.

Daarna bepreken we uitgebreid welke producten je wel en niet kunt inzetten tijdens het gehele behandeltraject. En vertellen we met welke producten je de komende 2 weken je huid gaat voorbereiden, zodat deze in optimale conditie komt voor de Neogen behandeling. Al deze informatie over de behandeling inclusief een toestemmingsformulier krijg je mee op papier.

3. De behandeling

Voor de behandeling: voorbereiding thuis
De te behandelen huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Het is aan te raden om de huid ook thuis, in minimaal twee weken voor de behandeling goed te hydrateren met een serum, crème en zonnebescherming waarover je advies hebt gehad bij het eerste consult. Vergeet daarbij niet om voldoende water te drinken. Wanneer de huid niet (voldoende) gehydrateerd is, kan dit effect hebben op de resultaten en hersteltijd van de behandeling.

Tijdens de behandeling: daar gaan we!
Draag je contactlezen, verwijder deze dan eerst. Je behandeling start met het grondig reinigen van de huid. Het is het prettigst als je zonder make-up op je afspraak verschijnt. Daarna behandelen we je huid met een hydraterend masker op basis van hyaluronzuur. Tijdens de behandeling maken we uitsluitend gebruik van de cosmeceutische producten van MBR (medical beauty research).

De behandeling kan eventueel met een lokale verdoving worden uitgevoerd – alleen bij hoge energie. Indien van toepassing wordt deze aangebracht zodat hij voldoende in kan trekken.

Zodra we beginnen laten we eerst een testpuls voelen. Het plasma voelt als een warmtepuls op de huid. Tijdens de behandeling maken we diverse banen over het te behandelen gebied. De behandeling zelf duurt gemiddeld tussen de 15 en 45 minuten. Na afloop wordt er een speciaal serum aangebracht een een SPF 30.

Na de behandeling: direct
Direct na de behandeling vormt zich een natuurlijke beschermmantel op de huid. Deze is ook direct zichtbaar – je huid ziet er direct wat glimmend en strak uit. Ook ziet het behandelde gebied er vaak rood uit en voelt warm aan. Dit houdt nog enkele uren aan (tot maximaal 24 uur). Vervolgens zal de huid bij heftige huidklachten gaan verkleuren, van rood naar bruin. Deze verkleuring zal binnen enkele dagen verdwijnen. Ook zul je gaan schilferen. In welke mate je huid reageert hangt af van de behandeling zelf (intensiteit: hoge of lage energie) en je huidconditie. Wel is het erg belangrijk dat je na de behandeling de juiste thuisproducten gebruikt die geadviseerd zijn door de behandeld huidtherapeut. Deze producten voeden en beschermen je huid en zorgen dat je huid sneller zal herstellen. Vergeet ook vooral niet voldoende SPF aan te brengen gedurende de dag.

Na de behandeling: 1-4 maanden
Binnen enkele weken ga je de eerste resultaten zien.  De huid wordt egaler en frisser en voelt zachter aan. De huid zal met de loop der tijd ook compacter en steviger aan gaan voelen, (fijne) lijntjes worden minder zichtbaar en littekens verzachten. Vaak plannen we in maand 4 een terugkom consult om het behaalde resultaat te beoordelen en opnieuw foto’s te maken.

Ook kan het zijn dat er gekozen is voor een kuur van 3 behandelingen. Deze zullen plaatsvinden gedurende deze periode – gemiddeld elke 3 weken.

Na de behandeling: 5-12 maanden
Naarmate de tijd verstrijkt zal er telkens meer resultaat zichtbaar zijn. Geduld loont in dit geval dus echt. Zelf na 12 maanden is er nog extra cel activiteit meetbaar in de huid! Indien gewenst kan er in sommige gevallen nog een extra plasmabehandeling plaatsvinden gedurende deze maanden.

Een aantal voor en na foto’s van de NeoGen plasmabehandeling

Voor- en na foto’s van behandelingen met NeoGen

Heb je nog een vraag over de NeoGen plasmabehandeling of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0