Nazorg na kanker

Nazorg en begeleiding van mannen en vrouwen met kanker

Nazorg na kanker

Bij Huidzorg Balans bieden wij een actieve rol in de nazorg en begeleiding van mannen en vrouwen met kanker, met in het bijzonder borstkanker. Ook na de behandeling van bijvoorbeeld darmkanker of een melanoom kunnen er veel complicaties optreden. De gevolgen van (borst)kanker zijn lichamelijk en emotioneel ingrijpend. Denk aan het ontbreken van een borst of tepel, de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, littekenweefsel en vochtopeenhopingen door een beschadigd lymfestelsel.

Wij bieden een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden. Daarnaast is er aandacht voor de psychologische en sociale aspecten van het genezings- en verwerkingsproces; met behandelingen, advies en een luisterend oor bieden wij graag een ondersteunende rol in het herstellen van het zelfvertrouwen en het accepteren van de lichamelijke veranderingen.

Ervaringen

  • Ik ben super blij dat ik via mijn zusje hier terecht bent gekomen. Ze luisteren goed naar je wensen en zijn altijd bereikbaar via de app of telefonisch. Ik ben ook super blij met haar behandeling, producten en ze is ook betaalbaar. Je bent geen nummer voor haar, ze neemt de tijd en doet het alles met liefde. Ik zou iedereen haar aanraden!

    Ghita Ervaring
  • Lisa legt niet alleen voor maar ook tijdens de behandeling alles rustig en zorgvuldig uit. Dat laatste vind ik vooral heel prettig. Ze maakt tijd om al je vragen te beantwoorden. Zowel de wachtkamer als de behandelkamer zijn ruim, licht en ontspannend.

    Claudia de Jonge Ervaring

Welke therapie is voor mij geschikt?

Oedeemtherapie

Vaak leidt de operatie van (borst)kanker tot vochtophopingen in het behandelde gebied. Door beschadiging van het lymfestelsel of het weghalen van de door kanker aangetaste lymfeklieren, wordt overtollig weefselvocht namelijk vaak onvoldoende afgevoerd. Door oedeemtherapie kan pijn en stijfheid als gevolg van deze vochtophopingen verminderen. Oedeemtherapie bestaat uit meerdere behandeltechnieken. Daarnaast adviseren wij je graag hoe je zelf de afvoer van lymfevocht kunt bevorderen en eventuele verergering door complicaties kunt voorkomen. Lees meer over de behandeling van oedeemtherapie.

Littekentherapie

Wanneer er sprake is van een pijnlijk en/of vastzittend litteken, kan het toepassen van littekentherapie bijdragen aan vermindering en versoepeling van het littekenweefsel. Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. Door middel van speciale massagetechnieken zal gepoogd worden de doorbloeding te verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens verminderen. Lees meer over de behandeling van littekentherapie.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor oedeemtherapie en littekentherapie heeft u in de meeste gevallen een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. De vergoeding is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Heb je nog een vraag over de nazorg of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0