Microneedling

Behandeling Huidzorg Balans

Microneedling, een behandeling voor een vitalere huid

Stoort u zich aan lijntjes die steeds dieper worden? Of zijn het de grove poriën die u storen? Wellicht heeft uw collageen en elastine aanmaak een boost nodig en biedt microneedling de oplossing!

Microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd, is een behandelmethode waarbij zeer fijne naaldjes ingezet worden om de huid licht en gecontroleerd te beschadigen. U kunt het vergelijken met het maken van een schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier zelf proberen te herstellen (zelf herstellend vermogen). De celdeling en de aanmaak van collageen en elastine worden op deze manier namelijk flink gestimuleerd. De aanmaak van nieuw collageen verstevigt vervolgens uw huid en elastine maakt de huid soepeler. Daarnaast wordt uw huid sterker en egaler van kleur. Voor de microneedling gebruiken wij de gecertificeerde en uiterst veilige Enterpen.

Is microneedling iets voor mij?

Nu u dit gelezen heeft vraagt zich misschien af, is microneedling iets voor mij? Microneedling wordt al jaren succesvol toegepast bij:

  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Zon-beschadigde huid
  • Pigmentvlekken
  • Grove poriën (op bijvoorbeeld de neus)
  • Grove huidstructuur
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Striae

Wellicht herkent u zich in een van deze bovenstaande huidproblemen? Twijfel niet om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvende intake.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreide intake plaats. Op deze manier kunnen wij bij Huidzorg Balans de huid beoordelen en een behandelplan opstellen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Enterpen. Deze pen maakt 142 naaldbewegingen per seconde. Dit zijn wel 1.850 huidperforaties per seconde! De behandeling wordt soms uitgevoerd in combinatie met een verdovende crème. De crème moet tijdig voor de behandeling aangebracht worden om goed in te kunnen trekken. De naaldjes waarmee gewerkt wordt hebben een CE goedkeuring en ISO 13485 (dit is de internationale erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen).

Hoe ziet een behandeling eruit?

Er zal tijdens de behandeling met de Enterpen in diverse banen over de huid gemaakt worden. Ook wordt er een serum aangebracht op de huid waardoor de pen goed over de huid kan glijden. Tijdens deze beweging zullen de zeer dunne en steriele naaldjes op en neer bewegen. Dit kan prikkelend aanvoelen. De diepte van de beweging van de naaldjes wordt afhankelijk van de indicatie ingesteld tussen de 0,5 millimeter en 2 millimeter diep. Doordat er kleine gaatjes in de huid gemaakt worden, zal het serum waarmee gewerkt wordt nog beter opgenomen worden dan normaal. Het serum is speciaal afgestemd op de indicatie en zal tevens verzorging bieden voor de huid. Ook kunt u de huid thuis behandelen met speciale ‘thuisrollers’ van 0,2 en 0,3 mm. Deze zijn tevens verkrijgbaar bij Huidzorg Balans.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er direct roodgekleurd uit. Dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid zal na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelen.

Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine puntbloedingen ontstaan. Deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg. Ook kan er wat schilfering en korstvorming optreden.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. Bij een behandeling in kuurvorm zullen de resultaten het meest optimaal zijn. De behandelinterval tussen twee behandelingen kan variëren tussen de 2 en 6 weken.

Nazorg en adviezen

De huid moet tot 4 weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van een zonbeschermer met factor 30 of 50. Probeer daarnaast de zon zoveel mogelijk tijdens deze periode te vermijden.

Verwijzing en vergoeding

Voor een microneedling behandeling heeft u geen verwijzing nodig. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.


Direct een afspraak maken voor microneedling?

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.