Microneedling

Microneedling, een behandeling voor een vitalere huid

Microneedling

Stoor je je aan lijntjes die steeds dieper worden? Of zijn het de grove poriën die je storen? Wellicht heeft jouw collageen en elastine aanmaak een boost nodig en biedt microneedling de oplossing!

Microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd, is een behandelmethode waarbij zeer fijne naaldjes ingezet worden om de huid licht en gecontroleerd te beschadigen. Je kunt het vergelijken met het maken van een schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier zelf proberen te herstellen (zelf herstellend vermogen). De celdeling en de aanmaak van collageen en elastine worden op deze manier namelijk flink gestimuleerd. De aanmaak van nieuw collageen verstevigt vervolgens jouw huid en elastine maakt de huid soepeler. Daarnaast wordt jouw huid sterker en egaler van kleur. Voor de microneedling gebruiken wij de gecertificeerde en uiterst veilige Dermapen 4™.

Is microneedling iets voor mij?

Microneedling wordt al jaren succesvol toegepast bij:

 • Acnelittekens
 • Littekens
 • Zon-beschadigde huid
 • Pigmentvlekken
 • Grove poriën (op bijvoorbeeld de neus)
 • Grove huidstructuur
 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Striae

Ervaringen

 • Ik ben super blij dat ik via mijn zusje hier terecht bent gekomen. Ze luisteren goed naar je wensen en zijn altijd bereikbaar via de app of telefonisch. Ik ben ook super blij met haar behandeling, producten en ze is ook betaalbaar. Je bent geen nummer voor haar, ze neemt de tijd en doet het alles met liefde. Ik zou iedereen haar aanraden!

  Ghita Ervaring
 • Lisa legt niet alleen voor maar ook tijdens de behandeling alles rustig en zorgvuldig uit. Dat laatste vind ik vooral heel prettig. Ze maakt tijd om al je vragen te beantwoorden. Zowel de wachtkamer als de behandelkamer zijn ruim, licht en ontspannend.

  Claudia de Jonge Ervaring
 • Na een lange route ben ik bij Huidzorg Balans terecht gekomen. Ik had veel last van ontstekingen op met name de kaaklijn en overpigmentatie over mijn hals en gezicht. Lisa stelde microneedling als behandeling voor. Het is best pijnlijk maar het resultaat is prachtig. De ontstekingen zijn verdwenen en de pigmentatie is beduidend minder en dat al na 1 behandeling! Mijn huid is rustiger en glanst mooi door een goede doorbloeding. Met de prettige thuisproducten onderhoud ik mijn huid. In de herfst ga ik zeker nog een behandeling laten doen voor een optimaal resultaat.

  Elles van der Gaag Microneedling

Voorbereiding op de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreide intake plaats. Op deze manier kunnen wij bij Huidzorg Balans de huid beoordelen en een behandelplan opstellen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Enterpen. Deze pen maakt 142 naaldbewegingen per seconde. Dit zijn wel 1.850 huidperforaties per seconde! De behandeling wordt soms uitgevoerd in combinatie met een verdovende crème. De crème moet tijdig voor de behandeling aangebracht worden om goed in te kunnen trekken. De naaldjes waarmee gewerkt wordt hebben een CE goedkeuring en ISO 13485 (dit is de internationale erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen).

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er zal tijdens de behandeling met de Enterpen in diverse banen over de huid gemaakt worden. Ook wordt er een serum aangebracht op de huid waardoor de pen goed over de huid kan glijden. Tijdens deze beweging zullen de zeer dunne en steriele naaldjes op en neer bewegen. Dit kan prikkelend aanvoelen. De diepte van de beweging van de naaldjes wordt afhankelijk van de indicatie ingesteld tussen de 0,5 millimeter en 2 millimeter diep. Doordat er kleine gaatjes in de huid gemaakt worden, zal het serum waarmee gewerkt wordt nog beter opgenomen worden dan normaal. Het serum is speciaal afgestemd op de indicatie en zal tevens verzorging bieden voor de huid. Ook kun je de huid thuis behandelen met speciale ‘thuisrollers’ van 0,2 en 0,3 mm. Deze zijn verkrijgbaar bij Huidzorg Balans.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er direct roodgekleurd uit. Dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid zal na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelen.
Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine puntbloedingen ontstaan. Deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg. Ook kan er wat schilfering en korstvorming optreden.
Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. Bij een behandeling in kuurvorm zullen de resultaten het meest optimaal zijn. De behandelinterval tussen twee behandelingen kan variëren tussen de 2 en 6 weken.

Voor en na foto’s van de Microneedling behandeling

Nazorg en adviezen

De huid moet tot 4 weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van een zonbeschermer met factor 30 of 50. Probeer daarnaast de zon zoveel mogelijk tijdens deze periode te vermijden.

Bescherm de huid tot 4 weken tegen de zon met een zonbeschermer van factor 30 of 50. Vermijd tijdens deze periode de zon zo veel mogelijk.

Verwijzing en vergoeding microneedling

Voor een microneedling behandeling heb je geen verwijzing nodig. In de polis van jouw zorgverzekering kun je lezen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.

Heb je nog een vraag over microneedling of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0