Acnetherapie

Behandeling Huidzorg Balans

Samen met Huidzorg Balans houdt u acne onder controle

Steeds weer last van die terugkomende pukkeltjes? Zoveel producten te koop, maar geen enkele die echt werkt? Kom voor een gratis intake voor acnetherapie naar de praktijk. Wij lichten u graag voor hoe u het beste met acne om kunt gaan en samen gaan we op zoek naar een behandeling die afgestemd is op de kenmerken van uw acne, huidconditie en persoonlijke wensen.

Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van acne en de schade van acne op de huid, zoals vlekjes, roodheden en littekentjes, te herstellen. Bij Huidzorg Balans kunnen diverse behandelingen worden toegepast, zoals een manuele reiniging, peelings en microneedling. Deze worden aangevuld met therapeutische thuisproducten en persoonlijk advies. Hiermee pakken we acné vanuit de oorzaak aan en ziet uw huid er weer rustiger, gladder en egaler uit.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.

Waar is acne aan te herkennen?

Acné komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acné kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters (zwarte puntjes en onderhuidse talgbultjes), rode bultjes, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden optreden als gevolg van een ontsteking, zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acnelittekens.

Huidzorg Balans Foto Acne Herkennen Gezicht Rode Plekjes Ontstekingen Huidtherapie Oedeemtherapie
Huidzorg Balans Foto Ance Herkennen Rug Rode Plekjes Ontstekingen Korstjes Huidtherapie Oedeemtherapie

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we de oorzaak en verergerende factoren van uw acne. Vervolgens stemmen wij samen af wat uw huid nodig heeft om weer beter te gaan functioneren. Indien u gebruikt maakt van medicatie voorgeschreven door uw huisarts of dermatoloog, breng dan ons dan hierover op de hoogte.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De acnebehandeling bestaat meestal uit een oppervlaktereiniging waarbij talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd. Dit gebeurd op een gecontroleerde wijze door middel van het aanprikken van puistjes en mee-eters met een dunne naald, om het opgehoopte talg vervolgens voorzichtig naar buiten te drukken. Tevens kan er een peeling uitgevoerd worden welke de huid desinfecteert, de doorbloeding en het lymfesysteem activeert, onzuiverheden oplost en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Indien nodig wordt de peeling geneutraliseerd. Vervolgens wordt de behandeling afgesloten met een kalmerend serum en een crème specifiek voor acne en de huid beschermd met een zonbeschermer met SPF 30.

Huidzorg Balans Foto Acnetherapie Huidtherapie Puistjes Weghalen Uitknijpen

Welk resultaat kan ik verwachten?

Geleidelijk zult u merken dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zullen afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en de beïnvloedende factoren. Bij actieve acne kunt u het beste elke 2 een behandeling ondergaan, het liefst in kuurvorm. Zodra de acne niet meer actief is, is het raadzaam om een onderhoudsbehandeling te laten doen. Dit is meestal om de 6 weken.

Huidzorg Balans Foto Acne Rode Plekjes Ontstekingen Huidtherapie Oedeemtherapie
Huidzorg Balans Foto Ance Rug Rode Plekjes Ontstekingen Korstjes Huidtherapie Oedeemtherapie

Acne behandelen doen we samen

Het bestrijden van acne kan helaas vaak niet door middel van alleen behandelingen te ondergaan. Als u thuis de huid op de juiste manier verzorgt, boekt u sneller resultaat. Nieuwe acne uitbraken kunt u met een effectieve huidverzorgingsroutine voorkomen. Deze huidverzorgingsroutine zullen wij vooraf goed met u bespreken. Tevens zullen wij hier u tijdens de behandelingen mee begeleiden.

Alvast enkele adviezen

Hieronder alvast een globaal schema voor de dagelijkse huidverzorging:

Reinigen

Reinig ’s ochtends en ’s avonds uw huid met een milde reiniger van Lira Clinical. Op een schoon gezicht werken de opeenvolgende huidverzorgingsproducten beter.

Exfoliëren

Bij acne en een vette huid is het belangrijk om de dode huicellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkomt u mee-eters. Gebruik thuis een scrub of crème met zuren die overtollige huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen. Daarnaast stimuleert dit de celvernieuwing, verbetert de bloedsomloop en herstelt de natuurlijke glans van de huid.

Herstellen

Als u last heeft van puistjes zal een product met benzoylperoxide de bacteriën verwijderen die de ontstekingen veroorzaken en roodheid te verminderen. ’s Ochtends en ’s avonds kunt u een serum aanbrengen om bruine vlekjes en acnelittekens te vervagen en de huidstructuur te verfijnen. Daarnaast beschermen deze antioxidanten tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Beschermen

De huid beschermen tegen de zon met een niet vette zonbeschermer met SPF 30 is een belangrijke stap voor een stralende huid en preventie van huidveroudering.

Verwijzing en vergoeding

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnébehandelingen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. U dient de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.


Direct een afspraak maken voor acnetherapie?

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.