Acnetherapie

Houd acne onder controle met onze behandelingen en persoonlijke begeleiding

Acnetherapie

Steeds weer last van die terugkomende pukkeltjes? Zoveel producten te koop, maar geen enkele die echt werkt? Kom voor een gratis intake voor acnetherapie naar de praktijk. Wij lichten je graag in hoe je het beste met acne om kunt gaan en samen gaan we op zoek naar een behandeling die afgestemd is op de kenmerken van jouw acne, huidconditie en persoonlijke wensen.

Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van acne en de schade van acne op de huid, zoals vlekjes, roodheden en littekentjes, te herstellen. Bij Huidzorg Balans kunnen diverse behandelingen worden toegepast, zoals een manuele reiniging, peelings en microneedling. Deze worden aangevuld met therapeutische thuisproducten en persoonlijk advies. Hiermee pakken we acné vanuit de oorzaak aan en ziet jouw huid er weer rustiger, gladder en egaler uit.

Ervaringen

 • Ik kom sinds een aantal maanden bij Lisa voor mijn gezicht. Ik heb sinds mijn pubertijd last van acne, en nu ik 21 ben wil ik er wel eindelijk eens vanaf. Ik heb nu al een aantal peelings bij Lisa gehad en ik merk echt veel verschil. Ik heb minder mee-eters en ontstoken bultjes en ik kijk ernaar uit om nog minder bultjes te hebben op mijn huid. Heerlijk om in de spiegel te kijken en te beseffen dat mijn huid eindelijk 'normaal' wordt, want ik ben wel altijd onzeker geweest door mijn huid.

  Melanie Acnetherapie
 • Ik ben erg blij met de resultaten van mijn gezichtsbehandelingen tegen acne bij Huidzorg Balans. De huidtherapeuten zijn vriendelijk, luisteren naar je verhaal en stellen je gerust bij eventuele onzekerheden over de behandelingen. In de praktijk hangt een relaxte sfeer en het ziet er netjes en verzorgd uit.

  Laura Acnetherapie
 • Een hele frisse praktijk met deskundige huidtherapeuten! Er werd veel aandacht besteed aan factoren die mijn acne mogelijk verergeren. Dankzij de acnebehandelingen, peelings en het thuisadvies is mijn huid helemaal opgeknapt. Super tevreden met mijn huid, de service en deskundigheid van huidzorg balans!

  Charlotte Acnetherapie & Peelings
 • Ik heb goeie ervaringen! Mijn huid is een stuk rustiger en me acne is een stuk minder geworden. Je wordt goed geholpen!

  Laurien Acnetherapie

Waar is acne aan te herkennen?

Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en de borst. Talgklieren zijn op deze plekken actiever. Acne kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters (zwarte puntjes en onderhuidse talgbultjes), rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Als gevolg van een ontsteking kunnen huidoneffenheden optreden, zoals: pigmentvlekken, rode vlekken, een grove huidstructuur en acne littekens.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we de oorzaak en verergerende factoren van jouw acne. Vervolgens stemmen wij samen af wat je huid nodig heeft om weer beter te gaan functioneren. Indien je gebruikt maakt van medicatie voorgeschreven door jouw huisarts of dermatoloog, breng ons dan hierover op de hoogte.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De acne behandeling bestaat meestal uit een oppervlaktereiniging waarbij wij talg, vuil en dode huidcellen verwijderen. Dit gebeurd op een gecontroleerde wijze. Wij prikken de puistjes en mee-eters aan met een dunne naald, waarna wij het opgehoopte talg voorzichtig naar buiten drukken. Daarnaast brengen wij mogelijk een peeling aan. De peeling desinfecteert de huid, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, lost onzuiverheden op en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Indien nodig neutraliseren wij de peeling. Vervolgens sluiten wij de behandeling af met een kalmerend serum, een crème specifiek voor acne en een SPF30 om de huid tegen de zon te beschermen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Geleidelijk merk je dat je huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zullen afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor. Het effect van de acne behandeling gaat verder dan alleen je huid: de verbetering van acne heeft in vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en de beïnvloedende factoren. Bij actieve acne kun je bijvoorbeeld het beste elke 2 weken een behandeling ondergaan, het liefst in kuurvorm. Zodra de acne niet meer actief is, is het raadzaam om een onderhoudsbehandeling te laten doen. Dit is meestal om de 6 weken.

Acne behandelen doen we samen

Helaas, je bestrijdt je acne vaak niet door alleen behandelingen te ondergaan. Boek sneller resultaat door je huid thuis op de juiste manier te verzorgen. Nieuwe acne uitbraken kun je namelijk voorkomen met een effectieve huidverzorgingsroutine. Deze routine zullen wij vooraf goed met je bespreken. Tevens zullen wij je hier tijdens de behandelingen mee begeleiden.

Een aantal voor en na foto’s van acnetherapie bij ons in de praktijk

Alvast enkele adviezen

Hieronder alvast een globaal schema voor de dagelijkse huidverzorging:

Reinigen: Reinig ’s ochtends en ’s avonds je huid met een milde reiniger. Op een schoon gezicht werken de opeenvolgende huidverzorgingsproducten beter.
Exfoliëren: Bij acne en een vette huid is het belangrijk om de dode huicellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkom je mee-eters. Gebruik thuis een scrub of crème met zuren die overtollige huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen. Daarnaast stimuleert dit de celvernieuwing, verbetert de bloedsomloop en herstelt de natuurlijke glans van de huid.
Herstellen: Als je last hebt van puistjes zal een product met benzoylperoxide de bacteriën verwijderen die de ontstekingen veroorzaken en roodheid te verminderen. ’s Ochtends en ’s avonds kun je een serum aanbrengen om bruine vlekjes en acnelittekens te vervagen en de huidstructuur te verfijnen. Daarnaast beschermen deze antioxidanten tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
Beschermen: Bescherm je huid tegen de zon met een niet vette zonbeschermer van SPF 30 is een belangrijke stap voor een stralende huid en preventie van huidveroudering.

Verwijzing en vergoeding

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnébehandelingen (grotendeels) vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar. Je dient de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Heb je nog een vraag over acnetherapie of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0