Laserontharing

Definitieve laserontharing, verlost van ongewenste haargroei.

Laserontharing

Nooit meer scheren, harsen of epileren! In enkele behandelingen definitief verlost van jouw ongewenste haargroei door middel van de Lightsheer Diodelaser©. Huidzorg Balans is gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam, door middel van definitieve laserontharing.

Laserontharing biedt de oplossing bij:

 • ‘Mijn haren groeien zo hard, ik moet bijna dagelijks scheren, het wordt bijna een obsessie.’
 • ‘Al dat ontharen, het kost zoveel tijd en wat een gedoe.’
 • ‘Door mijn haartjes voel ik mij onzeker. Ik moet altijd opletten of ik wel geschoren heb.’
 • ‘Altijd die huidirritatie en ingegroeide haren na het scheren.’
 • ‘Die haren op plekken waar ik het niet wil, kon ik er maar vanaf.’

Ervaringen

 • Iedereen die last heeft van een gevoelige huid (en ontstekingen) na het ontharen: een bezoek aan deze praktijk voor een laserbehandeling is zeker een aanrader! De behandeling is erg effectief en voordat je het weet zijn die vervelende ontstekingen en ingegroeide haartjes verleden tijd.

  Anne Sunderman Laserontharing
 • Bij Lisa een laser behandeling ondergaan. Waarbij ik niet goed wist wat ik kon verwachten. Dit viel mij allemaal 100% mee. Nu denk ik waarom heb ik dit niet zoveel eerder gedaan. Eindelijk gladde oksels! Ondanks ik nog niet uitbehandeld ben hebben we al plannen gemaakt om meer aan te pakken. Mooie salon en super klantvriendelijk waarbij je je helemaal op je gemak voelt. 5 sterren zeker verdiend.

  Emmeliene Vosters Laserontharing
 • Bij Huidzorg Balans wordt je ontzettend goed geholpen. Het is een mooie, schone praktijk waar je je direct heel welkom voelt. Lisa legt alles erg goed uit, neemt de tijd voor je en stelt je goed op je gemak. Na 2 laserbehandelingen zie ik al ontzettend veel resultaat. Bovendien gebruikt Lisa een laser waarbij de ontharing erg snel gaat en zo goed als pijnloos is. Kortom, echt een aanrader!

  Tamara Pijnaker Laserontharing
 • Hele professionele en mooie salon. Lisa heeft echt kennis van haar producten en diensten en stelt je helemaal op je gemak. Vandaag voor het eerst een laserbehandeling gedaan, en dat viel mij reuze mee! Ik kom zeker vaker terug.

  Mieke van der Vlis Laserontharing
 • Ik ben al 3 jaar bij Huidzorg Balans voor acne en laserbehandelingen en ik ben zeer tevreden van alle resultaten tot nu toe.

  Afarin Ardashirdawani Laserontharing
 • Ik wilde graag van de huidirritatie af na het scheren van mijn bikinilijn. Ik heb eerst ergens anders IPL gebrobeerd maar dat heeft een hoop geld gekost en niks geholpen. Toen kwam ik via een advertentie terecht bij huidzorg balans. Na een aantal laserbehandelingen nu dus helemaal van mijn haartjes en dus ook van mijn huidirritatie af. Echt super blij mee. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is pijnloos en het werkt echt.

  Simone Berwers Laserontharing
 • In 2019 begonnen met laserontharing bij Huidzorg Balans. Ik ben helemaal blij en meer dan happy! Ten eerste zodra je binnenkomt is de wachtruimte van de huidpraktijk heel licht, verzorgd en schoon, en de behandelkamer ook. Dat is wel fijn als je wat vroeger bent. Verder ben ik vooraf goed deskundig geïnformeerd over de laserontharing behandeling, en werd mij tijdens de behandeling uitgelegd waar ik achteraf rekening mee moet houden om het gewenste resultaat te behalen.

  Lotte Sunderman Laserontharing

Laserontharing is veilig en doeltreffend

De LightSheer Diodelaser is speciaal ontworpen voor effectief en definitief ontharen. Dankzij de allernieuwste technologie en de geavanceerde krachtige diode laser met 810nm golflengte is de LightSheer ongeëvenaard als het gaat om veilige en effectieve laserontharing op een efficiënte manier. Deze diodelaser wordt wereldwijd in klinieken en ziekenhuizen gebruikt en is in Amerika de FDA (Food & Drug Administration) goedgekeurd, zelfs voor de getinte en negroïde huidtypen.

Naar aanleiding hiervan wordt deze laser ook wel de “Gouden Standaard” voor permanent ontharen genoemd. Om deze reden kunnen wij bij Huidzorg Balans je een behandeling van de beste kwaliteit garanderen.

De werking van laserontharing

De werking van ontharen met laser is als volgt. De door de laser uitgezonden zuivere en krachtige lichtstraal wordt omgezet in warmte en door het pigment in het haar naar het haarzakje geleid. De haarwortel wordt hier door de vrijgekomen warmte vernietigd. Door het zuivere en zeer krachtige laserlicht worden zelfs de dieper gelegen haarworteltjes bereikt waardoor maximaal resultaat wordt behaald. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is geschikt voor alle huidtypen op alle locaties van het lichaam. Echter zijn alleen haarkleuren geschikt welke (enigszins) pigment bevatten, zoals: zwarte, bruine of donkerblonde haren. Bij licht blond/witte haren is een kleinere kans op resultaat, vanwege het gebrek aan pigment.

Als je lijdt aan hirsutisme (haargroei op plaatsen waar deze normaal bij vrouwen niet voorkomen) kom je zeker in aanmerking voor een behandeling. Hetzelfde geldt voor hypertrichose, een vorm van overbeharing op een willekleurige plek op het lichaam.

Aantal laserontharings behandelingen

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase, waarbij het pigment zich diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase. Bij de haren in het gezicht duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8-12 weken.

Na elke behandeling vallen de haren uit, komen er een stuk minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker. Je merkt dus al na de eerste behandeling het effect van laserontharing!

Adviezen vooraf aan de laserbehandeling

Gebruik geen deodorant bij een laserbehandeling voor de oksels
Niet meer epileren

Als je besluit om je definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat je niet meer epileert, een epilady gebruikt, harst of de touwtjesmethode toepast. Wanneer je de hele haar verwijdert, kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaats vinden. Je mag de haren wel knippen of scheren. Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt de instelling van de laser bepaald. Daarom is het noodzakelijk dat de haren voorafgaand aan de eerste behandeling zichtbaar zijn voor de huidtherapeut.

Niet zongebruind worden in het te behandelen gebied

Het te behandelen gebied mag tenminste vier weken voorafgaand aan de behandeling niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid vermindert de effectiviteit van de behandeling en kan ervoor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt. Gebruik steeds een goede zonnebeschermer met een hoge factor indien zon niet vermeden kan worden. Raadpleeg bij twijfel de huidtherapeut voor advies of breng een bezoek aan de praktijk voor inspectie van de huid.

Hoe ziet een laserbehandeling eruit?

Voor de behandeling

Voordat de behandeling start vindt er eerst een uitgebreide intake plaats om de werking en verwachtingen met je door te nemen. Vooraf aan de behandeling wordt de huid schoongemaakt. Vervolgens zullen de haartjes in het te behandelende gebied verwijderd worden door middel van een scheermesje. Dit kun je in overleg met je therapeut ook zelf thuis doen. De losse haartjes zullen worden verwijderd, en het behandelgebied eventueel afgetekend met een huidpotlood, zodat er vervolgens (echo)gel op het gebied aangebracht kan worden voor de geleiding van het licht. Er wordt altijd eerst een testshot gedaan om te kijken of de gekozen instelling correct is. Er zijn verschillende instelmogelijkheden van de laser, deze worden nauwkeurig ingesteld volgens huidtype, haarkleur en haardikte.

Tijdens de behandeling worden er speciale brillen gedragen om uw ogen, en die van de therapeut, te beschermen. De laserkop wordt tijdens de behandeling continue gekoeld (ook wel Chilltip genoemd), wat als zeer comfortabel wordt ervaren en verbranding en oververhitting van de huid voorkomt.

De laserstralen kunt u als speldenprikjes ervaren. Dit gevoel is direct verdwenen zodra de lasershot voorbij is, deze duurt maar een fractie van een seconde. Nadat het behandelgebied gelaserd is zal de huid gekoeld worden door middel van een coldpack.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid nog wat warm aan. Ook kun je wat vochtbultjes (peri folliculair oedeem) zien op de huid en tevens enkele verbrande haartjes. Dit is een normale reactie en hoort bij de laserbehandeling. Je kunt daarna uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes uit gaan vallen.

Een aantal voor en na foto’s van lasertherapie bij ons in de praktijk

Nazorg en adviezen

Zorg dat je na de behandeling geen strakke of schurende kleding draagt.
Tevens kun je thuis nog wat na koelen met een coldpack, mocht je hier behoefte aan hebben. Ook kun je gebruik maken van een Aloevera gel voor extra comfort.
Het is van groot belang dat je tot 4 weken na de behandeling je huid goed beschermd tegen de zon, door middel van een zonbeschermer met factor 30 of 50.
Indien je jeuk ervaart na de behandeling is het aan te raden hier niet aan te krabben, om korstvorming en pigmentatie te voorkomen. Gebruik eventueel een droge washand om je huid voorzichtig te scrubben.

Verwijzing en vergoeding laserbehandeling

Voor een laserbehandeling in het gezicht kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw zorgverzekeraar, mits je hier aanvullend voor verzekerd bent en een verwijsbrief van jouw arts hebt. Je dient de factuur zelf in te dienen bij je zorgverzekeraar.

Heb je nog een vraag over laserontharing of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0