Laserontharing

Behandeling Huidzorg Balans

Definitieve laserontharing, verlost van ongewenste haargroei

Nooit meer scheren, harsen of epileren! In enkele behandelingen definitief verlost van uw ongewenste haargroei door middel van de Lightsheer Diodelaser©. Huidzorg Balans is gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam, door middel van definitieve laserontharing.

Huidzorg Balans Foto Laserontharing Benen Oksels Bikinilijn Rug Gezicht Portretfoto Laserbehandeling

Herkent u zich hierin? Wellicht biedt laserontharing u dan dé oplossing!

  • ‘Mijn haren groeien zo hard, ik moet bijna dagelijks scheren, het wordt bijna een obsessie.’
  • ‘Al dat ontharen, het kost zoveel tijd en wat een gedoe.’
  • ‘Door mijn haartjes voel ik mij onzeker. Ik moet altijd opletten of ik wel geschoren heb.’
  • ‘Altijd die huidirritatie en ingegroeide haren na het scheren.’
  • ‘Die haren op plekken waar ik het niet wil, kon ik er maar vanaf.’

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.

Laserontharing is veilig en doeltreffend

De LightSheer Diodelaser is speciaal ontworpen voor effectief en definitief ontharen. Dankzij de allernieuwste technologie en de geavanceerde krachtige diode laser met 810nm golflengte is de LightSheer ongeëvenaard als het gaat om veilige en effectieve laserontharing op een efficiënte manier. Deze diodelaser wordt wereldwijd in klinieken en ziekenhuizen gebruikt en is in Amerika de FDA (Food & Drug Administration) goedgekeurd, zelfs voor de getinte en negroïde huidtypen.

Naar aanleiding hiervan wordt deze laser ook wel de “Gouden Standaard” voor permanent ontharen genoemd. Om deze reden kunnen wij bij Huidzorg Balans u een behandeling van de beste kwaliteit garanderen.

Werking laserontharing

De werking van ontharen met laser is als volgt. De door de laser uitgezonden zuivere en krachtige lichtstraal wordt omgezet in warmte en door het pigment in het haar naar het haarzakje geleid. De haarwortel wordt hier door de vrijgekomen warmte vernietigd. Door het zuivere en zeer krachtige laserlicht worden zelfs de dieper gelegen haarworteltjes bereikt waardoor maximaal resultaat wordt behaald. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien.

Huidzorg Balans Foto Laserbehandeling Laserontharing Gezicht Close Up Huidtherapie Definitief Ontharen
Huidzorg Balans Foto Laserbehandeling Oksels Laserontharing Close Up Huidtherapie Definitief Ontharen

Voor wie is laserontharing geschikt?

De behandeling kan worden toegepast bij alle huidtypen en op alle locaties van het lichaam. Echter zijn niet alle haarkleuren geschikt. Alleen haren welke (enigszins) pigment bevatten, zoals zwarte, bruine of donkerblonde haren komen in aanmerking voor een laserbehandeling. Bij licht blonde of witte haren is er een kleinere kans op resultaat, vanwege het gebrek aan pigment in de haar.

Wanneer u lijdt aan hirsutisme, wanneer er haren groeien op plaatsen waar deze normaal bij vrouwen niet voorkomen, komt u zeker in aanmerking voor een behandeling. Dit geldt ook voor hypertrichose, een vorm van overbeharing op een willekeurige plek op het lichaam.

Aantal laserbehandelingen

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase, waarbij het pigment zich diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase.
Bij de haren in het gezicht duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8-12 weken.

Na elke behandeling vallen de haren uit, komen er een stuk minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker. U merkt dus al na de eerste behandeling het effect van laserontharing!

Adviezen vooraf aan de laserbehandeling

Niet meer epileren

Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert, een epilady gebruikt, harst of de touwtjesmethode toepast. Wanneer u de hele haar verwijdert, kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaats vinden. U mag de haren wel knippen of scheren.

Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt de instelling van de laser bepaald. Daarom is het noodzakelijk dat de haren voorafgaand aan de eerste behandeling zichtbaar zijn voor de huidtherapeut.

Niet zongebruind worden in het te behandelen gebied

Het te behandelen gebied mag tenminste vier weken voorafgaand aan de behandeling niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid vermindert de effectiviteit van de behandeling en kan ervoor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt.  Gebruik steeds een goede zonnebeschermer met een hoge factor indien zon niet vermeden kan worden. Raadpleeg bij twijfel de huidtherapeut voor advies of breng een bezoek aan de praktijk voor inspectie van de huid.

Hoe ziet een laserbehandeling eruit?

Voor de behandeling

Voordat de behandeling start vindt er eerst een uitgebreide intake plaats om de werking en verwachtingen met u door te nemen. Vooraf aan de behandeling wordt uw huid schoongemaakt. Vervolgens zullen de haartjes in het te behandelende gebied verwijderd worden door middel van een scheermesje. Dit kunt u in overleg met uw therapeut ook zelf thuis doen. De losse haartjes zullen worden verwijderd, en het behandelgebied eventueel afgetekend met een huidpotlood, zodat er vervolgens (echo)gel op het gebied aangebracht kan worden voor de geleiding van het licht. Er wordt altijd eerst een testshot gedaan om te kijken of de gekozen instelling correct is. Er zijn verschillende instelmogelijkheden van de laser, deze worden nauwkeurig ingesteld volgens huidtype, haarkleur en haardikte.

Huidzorg Balans Foto Laserbehandeling Laserontharing Scheren Close Up Huidtherapie Definitief Ontharen
Huidzorg Balans Foto Laserbehandeling Rug Gel Laserontharing Close Up Huidtherapie Definitief Ontharen

Tijdens de behandeling worden er speciale brillen gedragen om uw ogen, en die van de therapeut, te beschermen. De laserkop wordt tijdens de behandeling continue gekoeld (ook wel Chilltip genoemd), wat als zeer comfortabel wordt ervaren en verbranding en oververhitting van de huid voorkomt.

De laserstralen kunt u als speldenprikjes ervaren. Dit gevoel is direct verdwenen zodra de lasershot voorbij is, deze duurt maar een fractie van een seconde. Nadat het behandelgebied gelaserd is zal de huid gekoeld worden door middel van een coldpack.

Gebruik geen deodorant bij een laserbehandeling voor de oksels.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt uw huid nog wat warm aan. Ook kunt u wat vochtbultjes (peri folliculair oedeem) zien op de huid en tevens enkele verbrande haartjes. Dit is een normale reactie en hoort bij de laserbehandeling. U kunt daarna uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes uit gaan vallen.

Nazorg en adviezen

Zorg dat u na de behandeling geen strakke of schurende kleding draagt.

Tevens kunt u thuis nog wat na koelen met een coldpack, mocht u hier behoefte aan hebben. Ook kunt u gebruik maken van een Aloevera gel voor extra comfort.

Indien u jeuk ervaart na de behandeling is het aan te raden hier niet aan te krabben, om korstvorming en pigmentatie te voorkomen. Gebruik eventueel een droge washand om uw huid voorzichtig te scrubben.

Het is van groot belang dat u tot 4 weken na de behandeling uw huid goed beschermd tegen de zon, door middel van een zonbeschermer met factor 30 of 50.

Verwijzing en vergoeding laserbehandeling

Voor een laserbehandeling in het gezicht kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekeraar, mits u hier aanvullend voor verzekerd bent en een verwijsbrief van uw arts heeft. U dient de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.


Direct een afspraak maken voor laserontharing?

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.