Vaatlaser

Last van ontsierende roodheid in het gezicht? Ontdek onze vaatlaser behandeling

Vaatlaser

Rode, blozende wangen. Het kan mooi staan, maar ook erg vervelend zijn. Roodheid in het gelaat ontstaat door kleine gesprongen bloedvaatjes. Wanneer deze vaatjes in grotere aantallen voorkomen, noemt men deze roodheid ook wel ‘couperose’. Dit kun je camoufleren met make-up, maar als je op zoek bent naar een definitieve oplossing is de vaatlaser een goede optie.

Indicaties Vaatlaser

  • Couperose
  • Rosacea
  • Spider naevus (spinnenkopjes)
  • Cherry angioma (rode, kleine bultjes)
  • Rode bloedvaatjes (de behandeling is niet geschikt voor blauwe vaten)
  • Niet geschikt voor diffuse roodheid (blozende wangen)

Ervaringen

  • Erg fijn geholpen door Lisa! Vakkundig en legt alles goed uit. Geeft ook veel tips en adviezen. Na de laserbehandeling van mijn couperose af! Goede sfeer, ik kom er zeker weer terug!

    Esther Rook Vaatlaser
  • Ik ben al 3 keer behandeld door Lisa met de CryoPen en SpotAway. Ik had veel last van huidoneffenheden: fibromen, rode puntjes, ouderdomsvlekken op mijn nek, rug en buik. Ik vind het resultaat geweldig.  Het is een fijne praktijk en  Lisa is een kundige, begripvolle en vriendelijke huidtherapeut, ik ga er altijd tevreden de deur uit met een mooi resultaat.

    O. Verstappen Huidoneffenheden

Hoe werkt en voelt de vaatlaser?

In onze praktijk gebruiken wij de Medart 435 Diodelaser van Esthemed. Tijdens de behandeling richt onze huidtherapeut de laser op roodheid in het gelaat. Het mooie van van deze techniek is dat het licht alleen de rode kleurstof in ons bloed (oxyhemoglobine) raakt. Hierdoor verwarm je alleen het bloedvaatje, en blijft de rest van de huid intact. Vervolgens trekt het bloedvaatje samen en krimpt. In de weken na de behandeling ruimt ons lichaam het behandelde bloedvaatje op. Deze voert het lichaam (als afvalstof) af via de rest van je bloedvaten en lymfevaten systeem.

De laserbehandeling kun je als gevoelig (kleine prikjes) ervaren. Om de huid een beetje af te laten koelen, krijg je na de behandeling een koelpack. De huid zal tijdens en na de behandeling warm aanvoelen.

Aantal behandelingen & sessieduur

Voor een zo’n mooi en egaal mogelijk resultaat zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Hierbij is het belangrijk dat je de voor- en nazorg adviezen van de huidtherapeut naleeft. Tussen twee behandelingen zit een periode van ongeveer 4 tot 6 weken.

De duur van de vaatlaser sessie is afhankelijk van het gebied en de hoeveelheid. Gemiddeld duurt een behandeling van de wangen en neus ongeveer 30 minuten.

Resultaat en effectiviteit behandeling

De effectiviteit van de vaatlaser is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe diep en dik zijn de bloedvaatjes? Leef je de voor- en nazorg adviezen van de huidtherapeut na? Gemiddeld is er bij oppervlakkige bloedvaatjes direct zichtbaar resultaat. Het effect van de behandeling kan enkele jaren aanhouden. Echter kan o.a. ouder worden, erfelijkheid en zonlicht (UV-straling) het effect in de loop der jaren beïnvloeden. Misschien wil je dan later nog een laserbehandeling ondergaan.

Voor- en na de behandeling

Vaatlaser - Voor de behandelingVaatlaser - Na de behandeling

Voorzorg adviezen vaatlaser behandeling

Geef bij het maken van een (eerste) afspraak je medicijngebruik en allergieën door.
Stel de huid niet bloot aan de zon gedurende 2 tot 3 weken voor de behandeling.
Roken kan de wondgenezing verstoren, omdat roken de bloedvaatjes vernauwt. Stop dus 4-6 weken voor de behandeling met roken, of probeer in ieder geval te minderen.
Gebruik geen zelfbruiners (bronzers) gedurende 2 tot 3 weken voor de behandeling.
Drink minstens 24 uur voor de behandeling geen alcohol. Alcohol vergroot namelijk de kans op een bloeduitstorting of nabloeding.

Nazorg adviezen vaatlaser behandeling

De behandeling kan roodheid, zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken. Ook kunnen tijdelijke, blauwe plekjes ontstaan op de behandelde huid.
Gebruik een in een handdoek gewikkelde koelpack om de huid te koelen, als deze wat warm en ongemakkelijk aanvoelt.
Bescherm jezelf éxtra goed tegen de zon tot 6 weken na de behandeling. Gebruik een goede zonbescherming van SPF 30 of hoger. Ben je veel buiten? Smeer je dan om de 2 uur goed in. De huidtherapeut geeft je tijdens de behandeling advies welke zonbescherming bij jouw huidtype past.
De vaatlaser verwarmt de huid, en deze warmte moet de huid ook weer verlaten voor het geneesproces. Gebruik na de behandeling alleen zonbescherming, en gebruik geen make-up of crèmes.
Vermijd de zon tot 6 weken na de behandeling. Je huid is na de behandeling namelijk extra gevoelig voor de zon.
Vermijd de sauna en warm douchen/baden gedurende 6 weken na een behandeling. Hierdoor kunnen bloedvaatjes open gaan staan.
Vermijd kruidig en pittig eten gedurende 6 weken na een behandeling. Hierdoor kunnen bloedvaatjes open gaan staan.

Verwijzing en vergoeding vaatlaserbehandeling

De kosten van de vaatlaser behandeling betaal je bij ons in de praktijk. Vervolgens kun je de factuur zelf declareren bij je zorgverzekeraar. Voor een vaatlaser behandeling in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent voor camouflagetherapie en een verwijsbrief van jouw arts hebt.

Heb je nog een vraag over de vaatlaser of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0