Cryotherapie

Behandeling Huidzorg Balans

Last van kleine, goedaardige huidafwijkingen? Kom eens langs voor cryotherapie!

Cryotherapie is niets nieuws. Het principe erachter is al eeuwenoud en wordt voornamelijk toegepast bij (steel)wratten en pigmentvlekken. Bij cryotherapie wordt de huidafwijking door middel van de Cryopen© aan het huidoppervlak bevroren. Deze pen bevat vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten ‘verdampen’ waarna het wondje snel geneest. De pen schiet op de millimeter nauwkeurig, zodat er geen gezond weefsel geraakt wordt tijdens de behandeling. De behandeling vindt zonder verdoving plaats.

Huidzorg Balans Foto Cryotherapie Huidtherapie Huidaandoening Verwijderen met Cryopen

U vraagt zich misschien af, is een behandeling met de Cryopen© iets voor mij?

Cryotherapie wordt succesvol toegepast bij:

  • Wratten
  • Ouderdomswratten (keratose seborrhoica)
  • Steelwratjes (fibromen)
  • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
  • Pigmentvlekken
  • Kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken en verhoornde bultjes
  • Andere oppervlakkige huidaandoeningen

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.

Hoe ziet een cryotherapie behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt de vloeibare stikstof vanaf een paar millimeter afstand loodrecht op het te behandelende gebied gespoten. Dit duurt maar een aantal seconden. In sommige gevallen zal dit herhaald worden, zoals bij op de huid liggende letsels. Deze worden altijd twee keer in één sessie behandeld. Dit om alle cellen in een verdikking van het weefsel te vernietigen.

Cryotherapie wordt ook uitgevoerd door artsen en specialisten, echter werken deze in sommige gevallen niet met een nauwkeurig apparaat zoals de Cryopen©, waardoor er onnodige schade aan de gezonde huid kan ontstaan wanneer deze geraakt wordt.

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de behandelde plek rood en een beetje vochtig. Enkele dagen daarna wordt de kleur donkerrood tot zwart en verschijnt er een korstje op de huid. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje droog blijft voor een mooie wondgenezing. Onder het korstje verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog licht(roze) van kleur is. In de loop van de tijd kleurt de huid bij. Deze herstelperiode duurt zo’n 2 weken, na circa 10-14 dagen zal de nieuwe huid te voorschijn komen.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn.

Vermijd de zonnebank en sauna en neem geen hete douche of warm bad.

Gebruik de eerste vier weken een zonbeschermer met een factor 30 of 50.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor cryotherapie heeft u geen verwijzing nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. U dient de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.


Direct een afspraak maken voor cryotherapie?

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

Boek nu via Treatwell

Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Klik hier voor het afspraakformulier.