Cryotherapie

Last van kleine, goedaardige huidafwijkingen? Kom eens langs voor cryotherapie!

Cryotherapie

Cryotherapie is niets nieuws. Het principe erachter is al eeuwenoud en wordt voornamelijk toegepast bij (steel)wratten en pigmentvlekken. Bij cryotherapie wordt de huidafwijking door middel van de Cryopen© aan het huidoppervlak bevroren. Deze pen bevat vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten ‘verdampen’ waarna het wondje snel geneest. De pen schiet op de millimeter nauwkeurig, zodat er geen gezond weefsel geraakt wordt tijdens de behandeling. De behandeling vindt zonder verdoving plaats.

Cryotherapie wordt succesvol toegepast bij:

 • Wratten
 • Ouderdomswratten (keratose sebhorrhoica)
 • Steelwratjes (fibromen)
 • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
 • Pigmentvlekken
 • Kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken en verhoornde bultjes
 • Andere oppervlakkige huidaandoeningen

Ervaringen

 • Ik ben super blij dat ik via mijn zusje hier terecht bent gekomen. Ze luisteren goed naar je wensen en zijn altijd bereikbaar via de app of telefonisch. Ik ben ook super blij met haar behandeling, producten en ze is ook betaalbaar. Je bent geen nummer voor haar, ze neemt de tijd en doet het alles met liefde. Ik zou iedereen haar aanraden!

  Ghita Ervaring
 • Lisa legt niet alleen voor maar ook tijdens de behandeling alles rustig en zorgvuldig uit. Dat laatste vind ik vooral heel prettig. Ze maakt tijd om al je vragen te beantwoorden. Zowel de wachtkamer als de behandelkamer zijn ruim, licht en ontspannend.

  Claudia de Jonge Ervaring

Hoe ziet een cryotherapie behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt de vloeibare stikstof vanaf een paar millimeter afstand loodrecht op het te behandelende gebied gespoten. Dit duurt maar een aantal seconden. In sommige gevallen zal dit herhaald worden, zoals bij op de huid liggende letsels. Deze worden altijd twee keer in één sessie behandeld. Dit om alle cellen in een verdikking van het weefsel te vernietigen.

Cryotherapie wordt ook uitgevoerd door artsen en specialisten, echter werken deze in sommige gevallen niet met een nauwkeurig apparaat zoals de Cryopen©, waardoor er onnodige schade aan de gezonde huid kan ontstaan wanneer deze geraakt wordt.

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de behandelde plek rood en een beetje vochtig. Enkele dagen daarna wordt de kleur donkerrood tot zwart en verschijnt er een korstje op de huid. Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt en dat het korstje droog blijft voor een mooie wondgenezing. Onder het korstje verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog licht(roze) van kleur is. In de loop van de tijd kleurt de huid bij. Deze herstelperiode duurt zo’n 2 weken, na circa 10-14 dagen zal de nieuwe huid te voorschijn komen.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn.

Vermijd de zonnebank en sauna en neem geen hete douche of warm bad.
Gebruik de eerste vier weken een zonbeschermer met een factor 30 of 50.

Inspiratie voor- en na foto’s

Deze foto’s zijn van resultaten die wij hebben geboekt in onze praktijk voor cryotherapie.

Verwijzing en vergoeding

Voor cryotherapie heb je geen verwijzing nodig, tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. Je dient de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Heb je nog een vraag over cryotherapie of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0