Het voorjaar is weer zonnig begonnen en de zomer staat ook weer voor de deur, heerlijk! Toch betekent dit voor velen dat pigmentvlekken weer beter zichtbaar worden. Bij mij is dit helaas ook het geval… Tijd om hier iets meer over te vertellen! Want, ook al heb ik veel kennis over de huid en de beste huidproducten binnen handbereik, toch heb ik een lastig huidprobleem.

Persoonlijk verhaal: huidherapeut Lotte vertelt over haar pigmentprobleem

Al bijna 10 jaar heb ik last van Melasma,  ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Bij melasma is er sprake van een pigmentstoornis in de huid. De pigmentcellen maken op bepaalde plekken in het gezicht te veel pigment aan waardoor het donker verkleurd. Vrouwelijke hormonen zijn hierbij de boosdoener. Bij mij is dit ontstaan door het slikken van de anticonceptiepil. Het begon met een donkere verkleuring bij mijn bovenlip, een fijne pigmentsnor.. Sinds een jaar of 2 heb ik ook vlekken op mijn voorhoofd en onder mijn ogen.

Ook al heb ik veel kennis over de huid en de beste huidproducten binnen handbereik, toch heb ik een lastig huidprobleem.

Ik heb het geluk gehad dat ik nét voor de Corona-crisis nog op vakantie mocht naar het mooie Suriname. Een heerlijke vakantie maar natuurlijk ook met veel zon. De vlekken in mijn gezicht zijn daardoor helaas weer erger zichtbaar. In de zonnige maanden zijn de pigmentvlekken sowieso meer te zien dan in de wintermaanden. Ik probeer zo veel mogelijk met mijn gezicht uit de zon te blijven en een hoed te dragen om mijn gezicht uit de zon te houden.  Het hele jaar door smeer ik mij altijd goed in met de Prevention 30 van IMAGE Skincare. Daarbij gebruik ik ook nog producten die het pigment onderdrukken. Twee keer per dag smeer ik het pigmentserum en gebruik ik de spot corrector, beide van Eucerin. Sinds kort heb ik het Ilumapoeder van IMAGE daaraan toegevoegd. Het gebruik van de producten zorgt ervoor dat de plekken minder donker verkleuren en in de winter lichten de vlekken sneller op. Afgelopen winter was het zelfs bijna niet meer te zien!

Bij veel mensen is het misschien nooit erg opgevallen. Dat komt door de fijne Purepressed foundation van Jane Iredale! Check even het filmpje van voor en na de make-up. 🙂

 

Zodra het weer kan (in verband met Corona) ga ik met huidtherapeut Lisa aan de slag met microneedling in combinatie met whitening ampullen. Ik ben heel benieuwd wat dit voor mij gaat doen, ik houd jullie op de hoogte!

Veel liefs,
huidtherapeut Lotte

 

Heb je nog een vraag voor huidtherapeut Lotte?

Neem gerust contact op, huidtherapeut Lotte helpt je graag verder. Je kunt haar bereiken via de e-mail of telefoon.

0
Maandaanbieding Laserontharing Bikinilijn en Oksels Zomer 2019