Trots op onze kwaliteit

Kwaliteit, en daarmee veiligheid en inzichtelijkheid, zijn in de zorg erg belangrijk. Als klant/patiënt heb je de mogelijkheid om je eigen behandelaar te kiezen. Maar hoe maak je deze keuze eigenlijk? Bij wie kun je het beste terecht? Je wilt immers weten bij wie je in de stoel ligt en of die behandelaar de juiste opleiding en ervaring heeft. Daarvoor heb je inzicht nodig in de kwaliteit van de behandelaar. Om jullie wat meer inzicht te bieden over de kwaliteit van onze huidpraktijk, vertellen wij in deze blogpost wat meer over het Kwaliteitsregister Paramedici en Lisa’s herregistratie.

 

Opleiding huidtherapeut is wettelijk erkend en beschermd (Wet BIG)

De opleiding die onze huidtherapeuten hebben gevolgd is wettelijk erkend en beschermd (Wet BIG, artikel 34). Daarbij geldt voor huidtherapeuten de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Als huidtherapeut kunnen wij alleen in het register ingeschreven worden en ingeschreven blijven indien wij aan alle kwaliteitscriteria voldoet. Dit houdt in dat we moeten voldoen aan de werkervaringsuren eis, bij- en nascholing volgen en overige deskundigheidsbevordering zoals het deelnemen aan intercollegiaal overleg, klantervaringsonderzoek en andere kwaliteitsonderdelen. Dit is geen eenmalige registratie maar een doorlopende cyclus van 5 jaar waarbij wij aantoonbaar aan de criteria moeten voldoen. Dit betekent uiteindelijk meer kwaliteit voor jou!

 

Hernieuwde registratie Kwaliteitsregister Paramedici: we got it!

Onlangs heeft onze eigenaresse en huidtherapeut Lisa haar registratie voor de komende vijf jaar hernieuwd (bijlage: Registratie Huidzorg Balans). Zij heeft deze herregistratie gekregen omdat zij de afgelopen jaren voldoende heeft bewezen dat ze kwaliteit kan waarborgen. Als huidtherapeut krijg je niet zomaar een herregistratie, dus hier zijn wij als praktijk dan ook erg trots op!

 

Groetjes,
Lisa & Lotte

 

Heb je nog een vraag voor onze huidtherapeuten?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0