Ons team

Onze huidtherapeuten zijn HBO-gediplomeerde professionals

Het team van Huidzorg Balans, Praktijk voor Huidtherapie en Oedeemtherapie

Het team van Huidzorg Balans bestaat op dit moment uit twee zeer gedreven vaste huidtherapeuten. Eigenaresse en Huidtherapeut Lisa van Luijk is 6 dagen per week werkzaam in de praktijk. Daarnaast versterkte huidtherapeut Lotte Bruinen eerst parttime het team, maar is sinds 2018 ook fulltime te vinden in de praktijk.

Verder werkt Huidzorg Balans nauw samen met verschillende verwijzers en zorgdisciplines (waaronder huisartsen uit de regio; thuiszorgorganisaties Buurtzorg, Careyn en Pieter van Forreest; medisch pedicures, fysiotherapeuten en een yogaschool), die zo ook deel uitmaken van het behandelteam.

Onze Huidtherapeuten

Huidtherapeut Lisa van Luijk

Wat leuk dat u op onze site terecht bent gekomen. Mijn naam is Lisa van Luijk, trotse eigenaresse van Huidzorg Balans. Ik ben een enthousiaste, ondernemende en zorgzame vrouw vol met energie, positiviteit en leergierigheid. Tijdens mijn werk staat de best mogelijke zorg aan uw huid verlenen centraal. Ik doe dit dan ook al jaren met veel liefde en passie tijdens mijn werk als huidtherapeut en oedeemtherapeut.

Na de opleiding huidtherapie aan de Haagse Hogeschool afgerond te hebben heb ik mijzelf verder ontwikkeld als freelancer binnen het vak. Denk daarbij aan werkervaring als waarnemer in diverse huid- en oedeemtherapie praktijken in de regio, maar ook als gastdocent op de opleiding Huidtherapie in Den Haag. Hierdoor heb ik veel expertise binnen mijn vakgebied verkregen en ben ik up-to-date met de nieuwste inzichten die aangeleerd worden op de opleiding.

“In India (mei 2015) en Armenië (september 2016) heb ik mijn passie en droom waar kunnen maken, namelijk het inzetten voor anderen en het opdoen van nieuwe kennis en technieken van over de hele wereld. Mijn doel is met deze kennis en inspiratie de zorg in Nederland te optimaliseren.”

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel nascholingen gevolgd. Met als hoogtepunt in mei 2015 een reis naar het zuiden van India. Een bijzondere ervaring in een dermatologische kliniek, waar ik tevens zwachtelmaterialen en ingezameld geld gedoneerd heb aan zeer arme patiënten. Door deze reis heb ik mijn passie en droom waar kunnen maken, namelijk het inzetten voor anderen (in de vorm van vrijwilligerswerk) en het opdoen van kennis en technieken van over de hele wereld, om zo de zorg in Nederland te optimaliseren. Ook ben ik met hetzelfde doel, kennisoverdracht en donatie van materialen, in september 2016 met de stichting Pijnackernaren helpen Armenië afgereisd naar Armenië.

Zomer 2016 was het eindelijk zover; het starten van een eigen praktijk! Met de opening op 2 oktober 2016 is ook deze droom inmiddels in vervulling gegaan en bestaat de praktijk inmiddels alweer 1 jaar! Loop gerust eens binnen voor meer informatie of een behandeling. Ik heet u van harte welkom!

Huidtherapeut Lotte Bruinen

Mijn naam is Lotte, en ik ben vanaf juli 2017 werkzaam als huid- en oedeemtherapeut bij Huidzorg Balans. Graag vertel ik iets over mijzelf en mijn passie; het werken in de zorg en de huid!

Van jongs af aan wilde ik al iets doen in de zorgsector. Na het behalen van mijn diploma als verpleegkundige ben ik gaan werken, maar miste al snel wat diepgang. Om alles op een rijtje te zetten ben ik gaan reizen en vrijwilligerswerk gaan doen in Oeganda, iets wat ik al lange tijd heel graag wilde. Daar ben ik deels tot de conclusie gekomen dat de verpleging het toch niet helemaal was voor mij en dat wij in Nederland, o.a. qua opleidingen, veel kansen krijgen. Zonde om deze kansen niet te pakken!

“Ik vind het mooi om te zien hoe de kwaliteit van leven vooruit kan gaan, wanneer problemen aan de huid verholpen worden.”

Een jaar later ben ik begonnen met de opleiding Huidtherapie. Iets waar ik mij helemaal in kon vinden en waar ik enthousiast van werd. De huid heeft altijd mijn interesse gehad, maar tijdens de studie leerde ik dat de huid nog veel meer te bieden heeft. Ik vind het mooi om te zien hoe de kwaliteit van leven vooruit kan gaan wanneer problemen aan de huid verholpen worden. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik hoe het zelfvertrouwen weer toe kan nemen bij het succesvol behandelen van acne en acnelittekens.

Tijdens mijn studie werkte ik bij Buurtzorg Pijnacker, waar ik Lisa heb leren kennen. Daar is een goede samenwerking ontstaan en zijn wij in contact gebleven. Nu ik mijn HBO-diploma heb behaald en als huidtherapeut aan de slag kan gaat deze fijne samenwerking verder bij Huidzorg Balans! Hopelijk tot snel bij ons in de praktijk.

Afspraak maken

Wil je je huidprobleem vandaag nog aanpakken? Wacht niet langer, en kom in actie! Leer onze huidbehandelingen kennen en maak direct een gratis afspraak bij Huidzorg Balans voor een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

E-mail ons

Heb je een directe vraag? Stuur ons een e-mail, en dan komen onze huidtherapeuten zo snel mogelijk op je terug.