Wat is het belangrijkste verschil tussen IPL en diodelaser?

Ongewenste en overmatige haargroei komt vaak voor, en kan voor veel mensen erg vervelend zijn. Vooral (donkere) haargroei op het gezicht, de benen en zelfs de rug. Ben je op zoek naar een alternatief voor scheren, waxen of epileren? Lees dan verder!

In onze praktijk krijgen wij vaak de vraag wat het verschil is tussen ontharen d.m.v. IPL en ontharen d.m.v. een diodelaser. In deze post zetten wij de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje.

Ontharen met IPL (Intense Pulsed Light)

De naam Intense Pulsed Light verklapt het misschien al een beetje: IPL-systemen werken met flitslampen die ‘intensief’ licht pulseren. Deze lichtflitsen variëren in sterkte: van zichtbaar tot infrarood (500-1300 nanometer) licht.

Echter is IPL in sommige gevallen minder effectief dan de diodelaser, doordat het licht wordt uitgezonden in meerdere richtingen. Hierdoor kan het licht (aldus de warmte) afzwakken voordat deze de haarzakjes en haarwortels binnendringt. Zeker bij oudere IPL-systemen is dit vaak het geval, deze blijken vaak niet krachtig genoeg.

Ontharen met diodelaser

Een diodelaser maakt gebruik van laserlicht: een krachtige, monochromatische en directionele lichtbundel. Laser betekent ook wel ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’, in het Nederlands ‘Lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling’.

Lasers maken het mogelijk veel gecontroleerder te werk te gaan, omdat laserlicht een lange afstand kan afleggen zonder te verspreiden. Dit biedt voordelen bij laserontharing. Het dringt dieper door in de porie zonder kracht te verliezen, waardoor het pigment in de haarwortel volledig wordt geraakt. Dunne blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het gebrek aan pigment in het haar. In dit geval is elektrische epilatie wel een optie.

Daarnaast is de diodelaser waarmee wij werken, de LightSheer Diodelaser, een zeer krachtige laser welke al tientallen jaren op de markt is. Deze behoort tot de gouden standaard onder de diodelasers, en staat bekend als veilige laser en is zeer effectief.

Deel je ervaringen

Hebben onze tips je geholpen een keuze te maken tussen ontharen met IPL of diodelaser? Deel jouw ervaringen met onze huidtherapeuten via Facebook en Instagram! Je kunt ons ook een berichtje sturen, mocht je nog een vraag hebben.

0
Bewegen met (lip)oedeem