Kom in beweging met oedeem en lipoedeem!

“Een training speciaal voor mensen met oedeem en lipoedeem. Wat zou het fantastisch zijn als ik dat voor elkaar kreeg.” Dat heeft Lisa van Luijk, huid- en oedeemtherapeut van Huidzorg Balans in Pijnacker, vaak gedacht. Totdat ze tijdens de open dag van haar bedrijf Raymon van Leeuwen van SVB fit ontmoette. Raymon: “Ik vond haar idee van zo’n training geweldig. We hebben onze kennis en ervaring samengevoegd en nu is het zover. Elke woensdagochtend gaan we nu ‘bewegen met lipoedeem'”. 

Het voordeel van samen bewegen

Bewegen voor mensen met oedeem en lipoedeem is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat op de juiste manier bewegen voor mensen met deze aandoening (lip)oedeem afneemt. Bewegen draagt er ook toe bij dat de pijn vermindert. Het zorgt voor meer spiermassa en daarmee nemen kracht en uithoudingsvermogen toe. Wie het lastig vindt om op eigen initiatief te bewegen kan veel baat hebben bij de groep ‘bewegen met (lip) oedeem’. De deelnemers begrijpen, steunen en stimuleren elkaar. Dat heeft een positief effect op hun gezondheid.

Bewegen met plezier

Elke woensdagochtend van 10.15 uur tot 11.15 uur gaan de deelnemers van de ‘Bewegen met (lip) oedeem’ actief aan de slag. Dat doen zij in het recreatiegebied Dobbeplas. Tijdens deze les wordt veel gewandeld. En iedereen doet daarbij op zijn eigen tempo en niveau spierversterkende oefeningen. Het is ook heel gezellig en er wordt veel gelachen. Dat is belangrijk om minder gefocust te zijn op het ‘moeten’ bewegen.

Gratis proefles

Mocht je last hebben van oedeem of lipoedeem en wil je meer bewegen, neem dan contact op met Lisa van Luijk via info@huidzorgbalans.nl of Raymon van Leeuwen via info@svbfit.nl en doe binnenkort gratis mee met een les ‘Bewegen met (lip)oedeem’.

Filmpje van de eerste workshop bewegen met (lip)oedeem

0
Vaatlaser Behandeling | Huidzorg BalansLaserontharing benen met Lightsheer Diode Laser