3 redenen waarom je huid misschien wat extra aandacht nodig heeft tijdens de feestdagen πŸŽ„πŸŽ…πŸ»

Kerst en oud & nieuw… het zijn misschien donkere dagen, maar ook heel gezellige dagen samen met vrienden en familie. Tijdens deze feestelijke maand zijn er toch een aantal redenen waarom je huid wat extra aandacht nodig heeft, zodat je deze maand op-en-top kunt genieten van al het moois.

1: last van schilfertjes?

Schilfertjes gekregen door het koude en gure weer? Dat komt vaker voor! Met name het voorhoofd, de kin en de plekken rondom de mond en neus zijn hier gevoeliger voor. Help deze plekjes een handje door een extra hydraterend en beschermend huidproduct aan te brengen, zoals de Hyaluronzuur van Image Skincare of Meditopics of de Aquaphor zalf van Eucerin. Begin hier vanaf vandaag alvast mee, zodat je tijdens het aankomende kerstweekend geen schilfertjes meer hebt.

2: (snelle) suiker(s) tijdens de feestdagen

Suiker! Al die zoete lekkernijen tijdens de feestdagen kunnen zorgen voor een onrustige huid. Zo kunnen suikers op kort termijn puistjes veroorzaken, en op lange termijn zelfs huidveroudering. Als tip geven we dan ook mee om de zoete recepten die je wilt gaan maken, de helft tot driekwart van de totale hoeveelheid suiker te gebruiken. Dat scheelt toch een hoop! En vaak zijn recepten die je online kunt vinden toch vaak een tikkeltje te zoet. 🍬 Tot slot zou het toevoegen van zuren in je huidverbeteringsroutine kunnen helpen om inflammatie en huidveroudering wat meer tegen te gaan. Vraag onze huidtherapeut naar de mogelijkheden voor jouw huidtype.

3: Alcohol en huidoneffenheden

Alcohol kan je huid oneffenheden bezorgen. Drink daarom met mate. Alcoholconsumptie zorgt ervoor dat je huidbarriΓ¨re verzwakt: je huid wordt droger en rimpels worden zichtbaarder. Door naast je favoriete glaasje wijn ook een glaasje water te drinken, kan je alsnog genieten maar wel op een huidvriendelijke manier. Cheers! πŸ₯‚

Hopelijk zijn jullie met deze informatie helemaal klaar om de feestdagen tegemoet te gaan.

Lieve groeten,
Lisa, Kristel en Isla

Meer weten over huidverbetering? Vraag het onze huidtherapeuten!

Neem contact op via telefoon (WhatsApp) of stuur ons een e-mail.

0