Ontbijtrecept voor een gezonde huid van binnenuit

Een gezonde huid komt ook van binnenuit. Je kunt je huid sneller weer in balans brengen wanneer je ervoor zorgt dat je voeding gevarieerd is en bestaat uit levensmiddelen die je zo in de natuur vindt (en dus niet al te bewerkt zijn). Er bestaan veel mythes over gezonde voeding. En wat voor de ene goed is, kan de ander wellicht niet goed verdragen. Het belangrijkste is daarom altijd om goed naar je lichaam te luisteren als het aankomt op of een voedingsmiddel bij jou past of niet. Ook de combinatie van voedingsmiddelen speelt een grote rol als het aankomt op onze vertering en verbranding (en dus ook hoe we hierop reageren).

Wat is dan goede voeding? Over het algemeen verstaan we hieronder groenten en fruit, maar ook voeding met veel omega-3 vetzuren zoals vette vis en noten. Voeding die minder in een gezond voedingspatroon past is koolhydraat rijke voeding (voeding met veel (toegevoegde) suikers), maar ook koemelk wordt vaak afgeraden. Ook is het belangrijk dat de porties niet overmatig groot zijn en er daarnaast genoeg water gedronken wordt gedurende de dag, gemiddeld zo’n 2 liter.

Een voedingsmiddel waar wij erg fan van zijn, zijn bessen. Bessen zijn een uitstekende bron voor antioxidanten. Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen (die zorgen voor vervroegde veroudering en rode vlekjes) en vind je in veel vitamines, zoals vitamine A, B3, B5, C en E. Deze vind je in bijvoorbeeld bramen, blauwe bessen en frambozen.

Ga voor een gezond ontbijt dus gerust voor wat zuur fruit. Lekker in havermoutpap, bij een pannenkoekje of als fruitsalade naast een cracker of groenteomelet. Het recept hieronder bevat alleen maar gezonde ingrediënten, dus leuk om binnenkort eens te proberen!

Blueberry pancakes a la Lisa

Ingrediënten (2 personen):

 • 40 gram havermout
 • 100 ml amandelmelk, sojamelk of andere plantaardige melk naar keuze
 • 2 eieren
 • Snufje kaneel
 • Snufje zout
 • evt 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
 • roomboter of kokosvet om in te bakken
 • Zoveel roodfruit als je wilt: zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien
 • Nootjes, zaadjes, kokosrasp etc. ter versiering van je pannenkoek

Bereidingswijze:

 1. Doe de havermout, plantaardige melk, eieren, kaneel, zout en wijnsteenbakpoeder in een mengbeker. Zet de staafmixer erin en blenden maar. Je beslag is nu klaar.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een beetje roomboter of kokosolie in de pan. Neem een deel van het beslag (afhankelijk van de grote van je pan) en bak hierin je pannenkoek langzaam goudbruin. Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak deze ook nog even. Herhaal dit totdat je beslag op is.
 3. Natuurlijk is een pannenkoek nog niet klaar zonder de versiering. Versier hem met roodfruit (de anti-oxidant bommetjes) en voeg naar wens nog nootjes, zaadjes, kokosrasp of wat jij lekker vindt toe om het ontbijtfeestje compleet te maken.

Eetsmakelijk!
Liefs van huidtherapeut Lisa

Wil je meer informatie over Leefstijlcoaching en Suppletie?

Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of WhatsApp.

0