Hoe kan ik mijn makeup kwasten reinigen en opbergen?

Afgelopen week las je de 7 redenen waarom je je makeup kwasten moet schoonmaken. Deze week delen wij onze huis tuin en keuken tips over hoe je je kwasten het beste kunt reinigen en opbergen. Na een poll kwamen wij erachter dat 53% van onze Instagram fans niet iedere week hun makeup kwasten reinigen. En daar willen wij natuurlijk verandering in brengen.

Makeup kwasten reinigen met shampoo

 1. Maak de haren van de kwast nat onder de kraan.
  Zorg hierbij dat het handstuk (incl. ijzeren gedeelte wat vaak aanwezig is) droog blijven. Dit is erg belangrijk omdat vele kwasten niet bestand zijn tegen grote hoeveelheid vocht. Laat je kwast nooit in een sopje weken om deze te reinigen.
 2. Pak een milde shampoo, zoals babyshampoo of van neutral, en doe een klein beetje in het kommetje van je hand
 3. Start met het draaien van zachte rondjes met de haren van de kwast in je handpalm. Hierbij zal er wat schuim gaan ontstaan en zie je dat er al veel oude make-up resten uit de kwast los gaan laten
 4. Spoel de haren van de kwast voorzichtig af onder de kraan
 5. Draai nogmaals rondjes met de kwast in je handpalm, en herhaal dit proces net zo lang er geen ‘troep’ meer uit de kwast komt.
 6. Maak de haren van de kwast voorzichtig droog met een handdoek en laat de kwast drogen op een schone en droge handdoek en plek.

           

Makeup kwasten reinigen met een kwastenreiniger

 1. Pak een tissue en vouw deze 1 of 2 keer dubbel
 2. Spray hier een paar spraytjes kwastenreiniger op
 3. Draai rondjes met de haren van de kwast over de tissue met kwastenreiniger. Je zal snel zien dat de tissue begint te verkleuren
 4. Herhaal dit net zo lang totdat de kwast niet meer afgeeft op de tissue
 5. Je kwast is nu direct klaar om nogmaals gebruikt te worden.

      

In de praktijk gebruiken wij de kwastenreiniger van Jane Iredale

In de praktijk gebruiken wij tijdens en na een minerale make-up consult / camouflageconsult de kwastenreiniger van Jane Iredale (€18). De kwasten worden door ons meerdere malen per week met shampoo gewassen. Hoe je dit thuis het beste in kunt vullen hangt af van hoevaak je de kwasten gebruikt. De combinatie van kwastenspray – snelle reiniging – en shampoo – intensieve reiniging – werkt in de regel het beste.

Makeup kwasten opbergen

Het opbergen van je schone kwasten kun je het beste doen in een speciale make-up etui/case/cup. Afhankelijk van wat jij fijn vindt. Op Boozyshop vind je veel betaalbare oplossingen. Natuurlijk kun je ook een oude toilettas of etui gebruiken. Zorg dan wel dat je deze eerst even schoonmaakt ;-).

Daarnaast bestaan er inschuifbare kwasten die je af kunt sluiten met een dop, zoals de retractable handi van Jane Iredale.

Deel jouw ervaringen

Hebben onze huis tuin en keuken tips voor het reinigen en opbergen van je makeup kwasten geholpen? Deel jouw ervaringen met ons via Facebook en Instagram!

0