7 redenen waarom je je make-up kwasten moet schoonmaken

Gisteravond heb je de moeite genomen je gezicht te reinigen van alle make-up die erop zat, om de volgende ochtend weer te beginnen met je make-up ritueel. Maar maak jij je make-up tools eigenlijk regelmatig schoon? Afgelopen week vroegen wij het aan onze Instagram fans.

Poll: 71% vs. 29%

Met trots delen wij mee dat 71% van onze volgers hun make-up kwasten schoonmaakt. Toch willen wij proberen om de overige 29% te overtuigen met 7 redenen om je make-up kwasten toch schoon te maken. Vervolgens volgt later een follow-up blog waarin je kunt lezen hoe je dit het beste kunt aanpakken met onze huis tuin en keuken tips.

Reason number #1: Bacteriën

Was je je make-up kwasten niet? Dan blijven er bacteriën, stofjes en viezigheid in je kwasten zitten. Dus elke keer wanneer je je ‘s ochtends aan het opmaken bent, smeer je jezelf in met een onhygiënische laag foundation.

Reason number #2: Puistjes (verstopte poriën)

Vaak zijn puistjes een reden om wat meer (camouflage) make-up aan te brengen. Maar als je je make-up kwasten niet reinigt, kan het zijn dat de bacteriën in de kwasten puistjes veroorzaken. Je huid doet namelijk haar best om tegen deze bacteriën te vechten, en reageert in de meeste gevallen met huidreacties in de vorm van uitslag. Doorbreek deze never-ending cyclus door je kwasten regelmatig schoon te maken.

Reason number #3: Irritatie

Doordat je je kwasten niet reinigt, worden de haartjes snel hard. Deze harde haartjes kunnen je huid beschadigen, met irritaties als gevolg. Door je kwasten regelmatig schoon te maken, blijven de haartjes van de kwasten mooi zacht.

Reason number #4: Bacteriële/virale infecties door delen van kwasten

Je gaat op vakantie, en je kamergenoot vraagt of ze jouw (niet regelmatig schoongemaakte) make-up kwast even mag lenen om haar foundation aan te brengen. Niet doen! Hierdoor belanden de bacteriën van je kamergenoot op jouw make-up kwast. En omdat jouw gezicht niet gewend is aan haar bacteriën, ontvangt jouw huid een nog heftigere huidreactie. Deze reacties lopen uiteen van puistjes tot oogontstekingen en zelfs herpes.

Reason number #5: Insecten

Bacteriën houden van vochtige warme plekjes, maar insecten ook. Houd je make-up kwasten schoon, zodat je de volgende dag geen blend van foundation en insecten op je gezicht hoeft te smeren. Insecten zijn namelijk ook dragers van allerlei bacteriën, virussen, en noem het maar op!

Reason number #6: Geen perfecte make-up look

Harde make-up haartjes, restjes van weet ik niet wat. Als je je borstels niet mooi schoonmaakt, dan krijg je geen perfecte make-up look. Harde make-up haartjes zorgen er namelijk voor dat je foundation er streperig uitziet. Daarnaast is het ook niet fijn om klontjes van de make-up resten van gisteren van je gezicht af te halen nadat je je make-up hebt aangebracht.

Reason number #7: Levensduur borstels

Door je make-up kwasten niet regelmatig te reinigen en ze vies te laten worden, kunnen haartjes aan elkaar vast blijven zitten en afbreken. Dus reinig ze iedere week, zodat je langer van je make-up kwasten kunt genieten!

0