Een steunkous om je arm, hoe voelt dat nou?

Dit is wat onze huidtherapeut Lisa zich afvroeg. Al jaren adviseert zij het dragen van speciale steunkousen voor de arm aan haar oedeempatiënten. Echter wist zij zelf niet goed hoe dit nou echt voelde, dus tijd om hier verandering in te brengen! Want immers, pas als je het zelf geprobeerd hebt, kan je er (enigszins) over mee praten.

Tijd voor een training over complexe armoedemen

Op woensdag 22 februari heeft Lisa in Vlaardingen een nascholing gevolgd over ‘complexe armoedemen’. Deze training werd georganiseerd door kousenfabrikant Varodem en stond geheel in het teken van vochtophoping in de arm, waarbij de nieuwste inzichten werden gedeeld over oedeem in de arm en over het aanmeten van een steunkous (therapeutisch elastische kous) voor de arm.

Oefenen, oefenen, oefenen

Ook mochten de deelnemers een op maat gemaakte armkous aanmeten voor hun eigen arm. Samen met huidtherapeut in opleiding Lotte Bruinen uit Pijnacker is Lisa aan de slag gegaan. De keuze was gevallen op een gloednieuwe, zwarte kous, met een gemiddelde drukklasse (klasse II), welke ‘extra zacht en ademend’ zou zijn volgens de fabrikant.

Ervaring met de armkous

Afgelopen zaterdag was de kous binnen, dus testen maar! Lisa: ‘Eerlijk waar, de zachtheid van het materiaal is bijna niet te overtreffen. Het gaf amper irritatie aan mijn kwetsbare huid en elleboogplooien. Zeker een pluspunt. Ook was de kous zeer gemakkelijk aan te trekken (zelfs zonder aantrek hulp). Weer een pluspunt. Nu misschien wel het aller belangrijkste, de druk. Ondanks dat ik zelf geen vocht in mijn arm heb, wat een vertekent beeld kan geven, vond ik de druk redelijk goed te verdragen. In het begin was het ‘even wennen’, maar na een half uur vergat ik bijna dat ik een kous om had. Bijna hoor, want rond het einde van de middag was ik blij dat de kous weer uit mocht. Toch niet niks, zo’n armkous.’

Een diepe buiging

Het dragen van een (arm)kous iets waar veel mensen tegenop zien. Na deze, ervaring begrijpt Lisa nog beter hoe het voelt om dagelijks een kous te moeten dragen. Daarom, namens het hele team van Huidzorg Balans, een diepe buiging naar jullie allen!

*het aanmeten van een therapeutisch elastische kous voor de arm is dagelijks mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
OF LEES HIER MEER INFORMATIE OVER OEDEEMTHERAPIE

0
Jane Iredale make-up nu verkrijgbaar bij Huidzorg Balans, praktijk voor huidtherapie en oedeemtherapie