Wij hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten zoals jullie merken 😉. Sinds begin november zijn wij namelijk gestart met Dermapen 4™ behandelingen! Dit zegt je misschien nog niets, maar in deze blog zullen we jou er alles over vertellen.

In het kort is de Dermapen 4™ een microneedling apparaat voor huidverbetering op veel verschillende vlakken. Zo kun je de behandeling inzetten bij acnelittekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken, rosacea en nog veel meer!

Nu zul je misschien denken: ‘maar jullie voerden toch al microneedling behandelingen uit?”. Ja dat klopt, al jaren zelfs. Hiervoor gebruikten we een ander apparaatje, waar we ook tevreden over waren. Echter zijn er telkens nieuwe ontwikkelingen die ons net dat beetje extra kunnen bieden en wet- en regelgevingen waar we ons aan moeten houden. En met de Dermapen 4™ kunnen we de beste behandeling van dit moment aan jou aanbieden en daarnaast ook de meest veilige.

Benieuwd hoe deze behandeling in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Wat is microneedling?

De Dermapen 4™ is een vorm van microneedling, dit wordt ook wel Collageen Inductie Therapie genoemd. Het is een behandelmethode waarbij zeer fijne naaldjes ingezet worden om de huid licht en gecontroleerd te beschadigen. Je kunt het vergelijken met het maken van een schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier zelf proberen te herstellen (zelf herstellend vermogen). De celdeling en de aanmaak van collageen en elastine worden op deze manier namelijk flink gestimuleerd. De aanmaak van nieuw collageen verstevigt vervolgens jouw huid en elastine maakt de huid soepeler. Daarnaast wordt jouw huid sterker en egaler van kleur.

Wat is de Dermapen 4™ en waarom is deze zo speciaal?

Het is een revolutionaire behandeling die niet alleen de effectiviteit van microneedling naar een geheel nieuw niveau tilt, maar ook een plezierige en comfortabele ervaring biedt.

Waarom is Dermapen 4™ zo speciaal? Hier zijn een paar redenen:

  1. Ongeëvenaarde Resultaten: Dermapen 4™ levert verbluffende medische en cosmetische resultaten. Je zult versteld staan van hoe het de textuur en uitstraling van je huid verbetert.
  2. Comfortabel en Snel: Deze geavanceerde technologie kan tot wel 1.920 punctiekanalen per seconde creëren, wat tot 104% sneller is dan andere systemen.
  3. Betrouwbaar: Met Dermapen 4™ heb je de controle. Alle instellingen, zoals snelheid en diepte, kunnen met een druk op de knop worden aangepast voor een behandeling op maat.
  4. Kwaliteit en Veiligheid: Onze Dermapen 4™ en de bijbehorende naaldcartridges hebben een medische Klasse IIA certificering, dus je kunt met een gerust hart van de behandeling genieten.

Behandelindicaties

Behandeltraject

Stap 1: Welkom, tijdens het eerste consult bespreken we je wensen, bestuderen we je huid met behulp van onze EveLab huidanalyse en stellen we een passend behandelplanop.

Stap 2: Enkele weken later kom je terug voor de eerste behandeling. Tot die tijd ga je thuis aan de slag met de juiste huidproducten om je huid goed voor te bereiden op de behandeling.

De behandeling
– Voordat we gaan behandelen, zorgen we voor een goede reiniging en desinfectie van de huid. Hierbij werken we met de producten van Dermapen™: DP Dermaceuticals.

– Tijd om te starten met de Dermapen 4™, deze maakt op hoge snelheid hele kleine gaatjes in de huid; de huid verdelen we hierbij in zones en per zone kan de instelling verschillen. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een speciale, op maat gemaakte, cocktail van werkstoffen (zoals vitamine C, hyaluronzuur etc) welke door de behandeling dieper in de huid gebracht wordt. Dit duurt in totaal 5-10 minuten. De behandeling wordt doorgaans als gevoelig ervaren.
– Daarna wordt er een speciaal masker aangebracht om de huid weer tot rust te brengen. Dit vliesmasker zal ongeveer 10 minuten op de huid liggen.

– We eindigen de microneedling behandeling met een beschermende crème en evt camouflage met SPF.

Stap 3: Voordat je weggaat, bespreken we de verzorging voor de eerste dagen en opvolgende weken. Deze producten zijn van groot belang voor zowel een snel en goed herstel, als voor het behalen van het beste eindresultaat.

Stap 4: Na de microneedling behandeling kan je meestal direct verder met je dagelijkse activiteiten. Wacht nog wel even twee dagen met sporten, zwemmen en saunabezoek. Jouw huid krijgt zo de tijd om rustig te herstellen. Het kan dat je huid wat rood is en branderig voelt, dat is heel normaal en kan 2 dagen tot een week duren. Behandel je huid intussen goed, gebruik make-up van Jane Iredale en smeer voldoende met zonbescherming factor 30/50.

Er zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van jouw wensen, je huidconditie en de diepte van de behandeling. Je komt na  2, 6 of 8 weken weer terug voor een vervolg behandeling. Meestal adviseren we een kuurverband waarin er 4-6 behandelingen gegeven worden.

Het eind resultaat zie je vaak pas na maanden, dus geduld is een schone zaak. Om het resultaat van de behandeling (tussentijds) te monitoren zal de Evelab Huidanalyse worden ingezet. Niet alles wat er namelijk in de huid afspeelt is direct met het blote oog al zichtbaar. 😉

Tarief Dermapen4™ behandeling: €150 per behandeling. Vergoeding (gedeeltelijk) bij de zorgverzekering is soms mogelijk uit het aanvullende pakket. 

Veelgestelde vragen over de Dermapen 4™

Is de Dermapen 4 behandeling geschikt voor de gevoelige huid?
Ja zeker! Ook voor de zeer gevoelige huid adviseren wij de Dermapen™ behandeling, en waarom? Omdat we de huid hiermee gaan verstevigen en daarmee wordt de gevoeligheid verminderd.
Werkt de behandeling ook tegen mee-eters?
Absoluut, volgens de laatste kennis zeker! Het proces dat gestimuleerd wordt zorgt ervoor dat je huid wordt opgeruimd, hiermee komen de mee-eters los te zitten. Het kan dus gebeuren dat je huid eerst onzuiver eruit gaat zien en pas daarna verbeteren.
Vanaf welke leeftijd mag je de behandeling krijgen?
Hier zit eigenlijk geen leeftijd aan gebonden, het belangrijkste is dat de huid in goede conditie is. Natuurlijk behandelen wij geen kinderen. En onder de 18 willen wij bij ernstige huidproblemen toestemming van de ouders.
Verdoven jullie de huid?
Nee, wij verdoven niet, de behandeling zelf duurt maar zo’n 10 minuten. Stel je zou de huid verdoven, dan needle je de verdoving als het ware in, niet een heel fijn gevoel toch? Bij de één is het heel gevoelig en bij de ander niet, dit verschilt dus ook per persoon.
Is de Dermapen 4 geschikt voor littekens?
Ja zeker! Juist om littekens te verminderen zetten we de Dermapen™ in. Prachtige resultaten, kost wel de nodige aandacht en tijd. Verwacht geen wonderen van 1 of 2 behandelingen. We hebben echt meer tijd nodig om de huid te laten herstellen.
Werkt de Dermapen 4 tegen grove poriën?
Ja! Het resultaat is wel afhankelijk van hoe grof de poriën zijn. Hoe grover hoe sneller resultaat. Vergeet niet dat je poriën altijd houdt, dit is de structuur van de huid en de poriën hebben een functie.
Zie je resultaat na 1 behandeling?
Dit is volledig afhankelijk van de huidconditie, levensstijl en verzorging. De huid verbetert zich altijd na iedere behandeling. We maken ook altijd voor en na foto’s met onze EveLab Huidanalyse om het resultaat vast te leggen, want met het blote oog kan het soms lastiger te zien zijn. Maar dit hangt volledig af waar je voor komt. Een jonge huid zonder huidproblemen verbetert zich zeker wel, maar dit zal minimaal te zien zijn met het blote oog. Vergeet nooit dat als je een huidprobleem ervaart dat dit probleem meestal al langere tijd aanwezig is, je huid heeft dus ook de tijd nodig om het zelfherstellend vermogen op te starten. Het resultaat van 1 Dermapen 4™ behandeling is pas 6 weken later zichtbaar. En dit proces gaat geleidelijk.
Mag je de Dermapen 4 behandeling ondergaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft?
Nee, tijdens zwangerschap raden wij dit af omdat je lichaam te druk is met het maken van een wonder ;-). En daardoor niet nog eens de tijd en de bouwstoffen heeft om je huid te verbeteren. En pas een aantal maanden (ontzwangeren) na de borstvoeding zijn alle hormonen uit je lijf, dan pas mag je een behandeling ondergaan… waarom zo lang? De hormonen zorgen nog steeds voor extra pigment.
Wat is het verschil tussen de Dermapen 4 bijvoorbeeld een roller voor thuis? (Dermaroller)
De Dermapen 4™ is het allernieuwste apparaat op het gebied van huidverbetering, zelfs nog beter dan de Dermapen 3™. De Dermapen 4™ heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. Zo kun je met de Dermapen 4™ veel beter de diepte controleren, terwijl je met een Dermaroller misschien wel veel te hard duwt, en dus veel dieper gaat dan je zou willen.

 

Wil je weten of de Dermapen 4™ iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met huidanalyse, zodat we jouw huid goed in kaart kunnen brengen en we samen een gepersonaliseerd behandelplan kunnen opstellen.

0