Waarom dubbel reinigen zo belangrijk is

We hoeven jullie vast niet meer te vertellen dat het reinigen van de huid een van de belangrijkste stappen is in iedere skincare routine. Maar weten jullie dat het ‘dubbel reinigen’ van de huid ook veel verschil kan maken ten opzichte van een keer reinigen?

Wat doet het reinigen van de huid

Om te beginnen, leggen we je eerst uit wat het reinigen van je huid nou eigenlijk doet. Door het reinigen van je huid verwijder je niet alleen vet, vuil en dode huidcellen. Ook zullen de producten die je erna aanbrengt (serum, crème, SPF) veel beter worden opgenomen. Nu krijgen we soms de vraag “Ik gebruik al make-up doekjes, dan heb ik toch geen extra reiniger nodig?”. Ten eerste zijn wij geen fan van make-up doekjes, omdat hier meestal veel slechte stoffen in zitten, zoals alcohol en parfum. De doekjes zullen dus niet veel doen voor je huid, behalve de huid uitdrogen. Ten tweede… het gebruik van een goede, huidverbeterende reiniger zal je huid op een veel huidvriendelijkere manier behandelen. Dat klinkt veel beter, toch?

Waarom twee keer reinigen?

Image Skincare biedt veel verschillende soorten reinigers aan. Maar waarom is het nu zo belangrijk om twee keer te reinigen? De eerste reiniger kan bijvoorbeeld gebruikt worden om make-up en oppervlakkig vuil op de huid te verwijderen. De tweede reiniger zal hierdoor veel effectiever in de huid dringen voor optimale huidverbetering. En, zoals eerder is omschreven, helpt dit dan ook weer het opnameproces te stimuleren van de huidverzorging die je vervolgens aanbrengt. Je wilt natuurlijk wel het meeste halen uit je favoriete crème of serum.

De favoriete reinigers van huidtherapeut Isla

Huidtherapeut Isla gebruikt ook twee reinigers, namelijk de Ormedic cleanser en de Ageless cleanser. Dit powerduo vermindert onzuiverheden, werkt op anti-aging en geeft een mooie glow. Isla is heel enthousiast over de Ageless reiniger, omdat ze tijdens het gebruik een prikkelend gevoel krijgt (komt door de verschillende zuren). Hierdoor weet Isla dat het echt iets doet in haar huid. Ook ziet ze gelijk dat haar poriën schoner zijn en haar huid strakker aanvoelt.

Jouw eigen reiniger powerduo samenstellen

Hieronder hebben we een handig overzicht voor je gemaakt met alle verschillende reinigers, indicaties en ingrediënten. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij ons in de praktijk.

Mocht je na het lezen van deze blog zoiets hebben van ‘Ik moét twee reinigers hebben’… dan hebben we goed nieuws voor je, want je krijgt namelijk 10% korting bij aanschaf van twee reinigers! Laat het ons weten en wij zetten ze voor je klaar 😉

Ormedic cleanser

Hydrateert en verfrist, intense geurbeleving, herstelt de balans, werkt antibacterieel door het calendula extract. Geschikt voor de gevoelige huid.

Clear Cell cleanser

Verwijdert talg door essentiële antioxidanten, houdt de huid zacht en glansvrij, heeft een licht exfoliërende werking door salicylzuur. Geschikt voor de vettige (acne) huid.

Vital C cleanser

Reinigt de huid intensief, Verzacht de huid, intense geurbeleving, romige textuur, hydraterend, bevat een blend van vitamine C. Geschikt voor ieder huidtype.

Iluma cleanser

Licht de huid zichtbaar op, verfijnt en verzacht, laat de huid zichtbaar stralen, egaliseert en hydrateert, bevat natuurlijke extracten zoals zoethoutwortel en enzymen. Geschikt voor de huid met pigmentvlekken en onregelmatigheden.

The Max cleanser

Zuurvrije, milde cleanser, bevat geavanceerde peptiden, draagt bij aan een jeugdige look, romige, zijdezachte structuur, reinigt én voedt de huid. Bevat uit planten afgeleide stamcellen en is geschikt voor ieder huidtype.

Image MD cleanser

Reinigt de huid intensief, biedt een mix van 3 verschillende zuren (glycolzuur, salicylzuur en melkzuur), exfolieert en stimuleert celvernieuwing, bereidt de huid voor op actieve ingrediënten. Geschikt voor de vettige (acne) huid, huid met pigmentvlekken en voor huidveroudering.

Ageless Cleanser

Intensieve exfoliërende werking, verbetert de huidstructuur, verfrist de huidteint. Bevat glycolzuur, citroenzuur en groene thee extract. Geschikt voor de vettige (acne) huid, huid met pigmentvlekken en voor huidveroudering.

Thuis aan de slag? Bekijk de double cleanse tutorial!

Wil je weten hoe je stapsgewijs je gezicht het beste dubbel kunt reinigen? In de onderstaande tutorial laat huidtherapeut Isla het zien!

Vragen over reinigers of wil je een reiniger bestellen?

Neem contact op met onze huidtherapeuten via telefoon (WhatsApp) of stuur ons een e-mail.

0