Vergoedingen 2018

Vergoedingen 2018

Diverse huidbehandelingen die wij aanbieden kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hierbij geldt dat er geen aanspraak wordt gemaakt op het eigen risico. Doordat Huidzorg Balans is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, contracten heeft met alle zorgverzekeraars en staat geregistreerd bij de kwaliteitswet BIG, komen behandelingen bij Huidzorg Balans in aanmerking voor een vergoeding door jouw zorgverzekering.

Chronische oedeemtherapie is de enige behandeling die valt binnen de basisverzekering. Overige behandelingen zoals huidtherapie komen vanuit het aanvullende pakket.

Vergoedingen vanuit aanvullende verzekering geldt voor:

Afspraak maken

Iedere zorgverzekeraar en elk aanvullend pakket biedt andere vergoedingen

Speciaal voor jullie hebben wij een overzicht gemaakt welke huidtherapie behandelingen kunnen worden vergoed per (aanvullende) verzekering. Wij hebben hierbij de grootste zorgverzekeraars opgenomen. Staat jouw verzekering er niet tussen? Neem in dat geval contact op met jouw zorgverzekeraar.

Declaratie behandelingen

Na een afspraak bij Huidzorg Balans kun je contant betalen of pinnen. Vervolgens kunnen wij de factuur van de behandeling voor je uitprinten of naar je mailen, zodat je deze direct kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

De behandeling van oedeem en littekens zullen wij in de meeste gevallen direct bij jouw zorgverzekeraar declareren.

Het declareren van het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen gaat via Livit Orthopedie en hoeft je dus niet zelf te verzorgen. Indien je ervoor gekozen hebt om een extra paar steunkousen op eigen kosten bij te bestellen zal je de rekening ontvangen van Livit Orthopedie.