“Huidzorg Balans alweer 1 jaar een begrip” – Telstar Online

Vandaag is het één jaar geleden dat de nieuwste praktijk op het gebied van de huid, Huidzorg Balans – Praktijk voor Huidtherapie & Oedeemtherapie, officieel werd geopend. Sindsdien zijn er in de praktijk al tientallen patiënten geholpen aan hun huidproblemen. De praktijk is in korte tijd al goed tot bloei gekomen.

Eigenaresse Lisa van Luijk, en sinds kort ook haar medewerkster Lotte Bruinen, behandelen 6 dagen per week met liefde en aandacht voor de mens en kijken daarbij net een stapje verder dan dat je normaal verwacht bij het verlenen van zorg voor de huid.

De juiste weg naar gezonde huid

Om je huid zo mooi en gezond mogelijk te krijgen, is het niet alleen belangrijk om naar de buitenkant te kijken. Het is ook noodzakelijk om de huid van binnenuit aan te pakken. Huidtherapeut Lisa van Luijk: ‘Voor het aanpakken van huidproblemen kijken we verder dan alleen van buitenaf. Het is namelijk zo dat huidproblemen ook kunnen ontstaan door een verstoorde hormoonbalans.

Hormonen kunnen bijvoorbeeld acne veroorzaken of verergeren, de haargroei beïnvloeden of bijdragen aan de vorming van pigmentvlekken. Daarnaast spelen hormonen waarschijnlijk een grote rol bij het ontstaan van lipoedeem, waarbij vet en vocht zich overmatig ophopen op de benen, heupen, billen en bovenarmen.’

Goede resultaten

Lisa: ‘Ik heb begin dit jaar de opleiding tot Trainer Hormoonfactor afgerond, waardoor ik uitgebreide kennis heb van de invloed van hormonen en onze spijsvertering op de gezondheid en de huid. Nu integreer ik deze kennis in mijn huidtherapeutische behandelingen. Wij kijken in onze praktijk niet alleen naar iemands klacht, maar ook naar de leefstijl; voeding, lichaamsbeweging en de mate van ontspanning.

In het geval van lipoedeem combineren we de adviezen op gebied van leefstijl met manuele lymfedrainage, endermologie, lymfepomp en het aanmeten van compressie zoals steunkousen en speciale lipoedeembroeken. Hierdoor nemen de vet- en vochtophopingen af, is de huid beter aanraakbaar en wordt er al snel minder pijn ervaren.

Ook speelt de acceptatie van de klachten een grote rol tijdens de therapie en kijken we samen naar wat iemand zelf thuis kan doen. Ook bij acne zorgt deze manier van behandelen voor een goed en langdurig resultaat. Ik heb al velen geholpen met deze nieuwe combinatie, en iedereen is super enthousiast!’

Ademhalingstechnieken

‘Bij het ervaren van vochtophopingen, zoals een ‘dikke’ arm of been (bijvoorbeeld na een operatie) is het bezoeken van onze praktijk zeker de moeite waard. Door onze HBO-opleiding en diverse nascholingen bieden wij oedeemtherapie aan in de breedste zin van het woord. Daarbij kijken we ook naar de ademhaling.’ Deze kennis heeft Lisa opgedaan in India. ‘Misschien denken mensen ‘wat een zweverig gedoe’, maar dat is niet zo. Een goede ademhaling helpt bijvoorbeeld bij het afvoeren van opgehoopt lymfevocht. Bovendien, doordat je je aandacht op een lager gebied richt, worden gedachten uitgeschakeld. Hierdoor neemt spierspanning in het lichaam af en kan pijn worden verlicht.’

Behandelingen

Huidzorg Balans biedt allerlei behandelingen, waaronder oedeemtherapie bij lymfoedeem (na borstkanker), veneus oedeem en lipoedeem, acnetherapie, littekentherapie, lasertherapie bij overbeharing, camouflagetherapie, huidverbeterende behandelingen door middel van microneedling en peelings en kun je bij de praktijk terecht voor het verwijderen van goedaardige huidafwijkingen, door middel van cryotherapie en de spotaway-methode. Ook is het mogelijk vanaf oktober een Cosmelan behandeling te ondergaan, welke ingezet wordt bij diepe pigmentvlekken zoals melasma.

Ontdek & check uw plekje

Om te vieren dat de praktijk 1 jaar bestaat nodigen wij u graag uit om langs te komen in tijdens de week van de Huidtherapie in de week van 9 tot 14 oktober. U kunt tijdens deze week gratis langskomen om uw huid te laten checken op ‘verdachte’ plekjes. Na het 15 minuten consult is er de mogelijkheid om een behandeling te boeken voor het verwijderen van goedaardige huidafwijkingen met 10% korting. Tevens ontvangt u een handige zonbeschermer met factor 50 (30ml) voor onderweg.

0
Camouflagetherapie Kwasten setWeek van de Huidtherapie 2017 bij Huidzorg Balans