Hoe breng ik mijn dagcrème aan? Huidtherapeut Lisa geeft feedback en deelt haar top 5 tips & tricks

In december had ik een leerzame actie op social media. Ik vroeg aan mijn volgers of ze hun dagcrème-methode met mij wilden delen om kans te maken op een gratis IMAGE  Skincare Prevention+ crème t.w.v. €47,50.

In deze blog geeft ik persoonlijk feedback op een selectie van de dagcrème methodes van onze volgers en maak ik de gelukkige winnaar bekend. Tot slot deel ik mijn 5 must-have dagcrème tips & tricks

Een greep uit de dagcrème methodes van onze volgers (zie originele post)

Je wordt wakker en stapt onder de douche om je lichaam en gezicht te reinigen. Daarna verwen je je gezicht met je favoriete dagcrème. Maar hoe breng je deze eigenlijk op de juiste manier aan… ben je een mega-snelle Speedy Gonzales? Neem je de tijd om het rustig in te masseren? Klop je de crème zachtjes in de huid? Of heb je een andere (zelf bedachte) methodiek?

Dagcrème methode van @nellie_casp3rs

@nellie_casp3rs: Oeh ja, ben helemaal fan van jullie producten!! Ik smeer m’n gezicht rustig in, ik klop de crème zachtjes in! Daarna smeer ik alles lekker in 😍 heerlijk vind ik het! 💞

Huidtherapeut Lisa: Dit is een mooie methode @nellie_casp3rs! Het is goed om de dagcrème rustig en zachtjes in te smeren, zeker als je last hebt van een gevoelige huid. Vergeet ook niet van te voren je huid altijd te reinigen, zodat de huid alle voeding van de dagcrème goed kan opnemen.

Dagcrème methode van @carolaschmit

@carolaschmit Mijn dagcrème smeer ik lekker uit en mijn oogserum breng ik kloppend aan 👍🏼 #hoorwiekloptdaarkinderen

Huidtherapeut Lisa: Klinkt perfect! Goed dat je je oogserum voorzichtig kloppend aanbrengt. De huid kan rond de ogen namelijk gevoeliger zijn, omdat deze over het algemeen dunner is. #carolakloptdaarkinderen 😉

Dagcrème methode van @dayenne_vooijs

@dayenne_vooijs Hmmm dagcreme methode…🤔 Ik vrees dat die, met een jong gezin van 3 meiden, vast niet aan de regels voldoet. Maar hé, moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven voor later 👸🏼🙋🏼‍♀️ dus doe op mijn manier m’n best, door de crème goed te verdelen en te laten intrekken, voor ik mijn make up aanbreng. De eerste tips heb ik al van je gehad 🙌🏼 nu de rest nog!

Huidtherapeut Lisa: Dayenne, je doet het perfect hoor! Dat je een dagcrème gebruikt die bij jouw huid past en je deze consistent aanbrengt, en goed laat inwerken, is wat je huidje nodig heeft. Dus ga zo door!

Gelukkige winnares social media actie: @irishollenga!

Persoonlijk wil ik iedereen bedanken voor het delen van jullie dagcrème methode. Als huidtherapeut waren deze super leuk en vooral leerzaam om te lezen. Ik ben namelijk wel benieuwd naar hoe jullie de thuisproducten toepassen, zodat ik als huidtherapeut hier meer op kan inspelen.

De gelukkige winnares van de IMAGE Skincare Prevention+ t.w.v. €47,50 is geworden @irishollenga. Je hebt zelfs twee keer omschreven wat jouw dagcrème-methode is. Ik vind het leuk dat je de tijd hebt genomen om er dieper op in te gaan. Gefeliciteerd! Neem je snel contact op om jouw Prevention+ crème op te halen?

Dagcrème methode van winnares @irishollenga

@irishollenga Hmm geen methode, ik ben denk ik een echte dagcreme barbaar🙋🏻‍♀️. Ik doe de dagcreme op mijn hand en smeer dan heeeel snel mijn gezicht in, binnen 5 a 10 seconden gezicht, nek en decolleté gesmeerd🤦🏻‍♀️ Valt vast veel winst te halen, dus wacht met smart op de tips en tricks😉

Huidtherapeut Lisa: Snelsnelsnel dus. Nou Iris, of moeten we zeggen… SPEEDY GONZALES? Het is goed dat je de dagcrème met regelmaat smeert. Het is wel belangrijk dat voordat je de dagcrème aanbrengt, je de huid reinigt. Verder helemaal top dat je ook je nek en decolleté meeneemt!

Top 5 dagcrème tips & tricks van huidtherapeut Lisa

Tip 1: Eerst de huid reinigen

Voordat je je dagcrème aanbrengt, is het belangrijk dat je je huid eerst reinigt. Doe dit met een reiniger die bij jouw huidtype past. Door je huid te reinigen zorg je er niet alleen voor dat je huid schoon blijft, maar ook dat de stoffen van o.a. je dagcrème beter worden opgenomen.

Tip 2: Vochtige huid dringt beter door

Zorg ervoor dat je huid nog een beetje vochtig is terwijl je de dagcrème aanbrengt. De vochtige huid is namelijk veel beter doordringbaar ten opzichte van de droge huid.

Tip 3: Smeren, inmasseren of kloppen?

Voor een gevoelige, rosacea-achtige huid raad ik aan om je dagcrème voorzichtig in te kloppen, of rustig (en kort) te smeren. Als je te lang of te hard wrijft kan je roodheid veroorzaken, en dat is niet wat je wilt! Verder is er nog geen voldoende onderzoek welke dagcrème-methode de beste is. Dus smeren, inmasseren of kloppen – het mag allemaal!

Tip 4: Laat je adviseren door een professional

De eerste stap naar de juiste huiverzorging is erachter komen welk huidtype je hebt. Past de dagcrème die jij gebruikt wel bij jouw huidtype? Laat je eens adviseren door een professional zoals een huidtherapeut.

Tip 5: Dagelijkse huidverzorgingsroutine

Smeer dagelijks en met regelmaat, net zoals je je tanden twee keer per dag poetst. Hier wordt je huid ook sterker door.

En tot slot…

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blogpost? Stel ze gerust! Ik hoop dat je wat aan deze blogpost hebt. Op naar een mooiere, gezondere en sterkere huid!

Veel liefs,
Lisa van Luijk
Huidtherapeut & Eigenaresse Huidzorg Balans

0
Ontharen Gezicht