Droge huid door vaak handen wassen

Het aanraken van deuren, reizen met openbaar vervoer, hoesten of niesen met handen voor je mond… gemiddeld wassen mensen hun handen 8 à 9 keer per dag. Heel verstandig en goed om de meeste besmettelijke ziektes buiten de deur te houden. Niet voor niets leer je op jonge leeftijd eerst je handen te wassen voordat je gaat eten.

Helaas hoor ik op het moment veel mensen praten over een droge huid doordat ze hun handen vaker wassen (ook i.v.m. het coronavirus), daarom schrijf ik nu een blog over hoe je je droge handen het beste kunt verzorgen.

Waarom krijg je droge handen door te vaak wassen?

Handen wassen is goed om besmettelijke ziektes buiten de deur te houden. Tegelijkertijd zorgt wassen ervoor dat je natuurlijke beschermlaag van je huid wordt aangetast en ook goede bacteriën in de gootsteen verdwijnen. Kortom: als je je handen te vaak wast heeft je huid niet genoeg tijd om te herstellen. In de winter hebben factoren zoals kou, wind en een lage luchtvochtigheid ook invloed.

Drie onmisbare tips voor het gevecht tegen droge handen

  1. Stop een hydraterende handcrème in je tas of zet deze naast de gootsteen. Gebruik deze iedere keer nadat je je handen hebt gewassen. Ik vind persoonlijk de Jane Iredale HandDrink heel fijn.
  2. Als je moet hoesten – hoest dan in je elleboog en niet in je handen. Je trui kan geen last krijgen van een droge huid door een extra machinewasje. 😉
  3. Smeer ’s avonds voordat je gaat slapen een extra vette crème op je handen, zoals de Eucerin UreaRepair Plus Handcrème.

Vergroten van weerstand, minder kans op huidproblemen

Als je weerstand lager is ben je vatbaarder voor ziektes. Bij de huid werkt dit precies zo. Vergroot de weerstand van je huid door deze met de juiste stoffen te voeden, zoals vitamine C in je crème. Vermijd ingrediënten zoals parabenen en parfums, en douche niet te lang, te veel en te warm.

Heb je nog vragen of weet je niet zeker welke handcrème past bij jouw huidtype? Dan kan je mij altijd even een berichtje sturen. Ik voorzie je graag van advies!

Lieve groetjes,
Lisa van Luijk | Huidtherapeut en Eigenaresse Huidzorg Balans

 

Heb je nog een vraag voor onze huidtherapeuten?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

0
Ontharen Gezicht