Draag je een mondkapje? Geef je huid extra aandacht

Op steeds meer plekken is het verplicht een mond(en neus)kapje te dragen, zoals in het openbaar vervoer, vliegtuig en op de luchthaven. Heb jij regelmatig een mondkapje op (voor een lange tijd)? En heb je sindsdien een wat gevoeliger huidje gekregen? Lees dan verder!

“Maskne” bestaat écht

Geloof het of niet, maar maskne, ofwel acne door het dragen van een masker, bestaat echt! Hoe strakker en langer het masker zit, des te erger je huidproblemen kunnen zijn. Dit komt doordat warmte en vocht zich opbouwt onder het masker. Dit creëert de ideale omgeving voor bacteriën en onruststokers. Met als resultaat? Een geïrriteerde huid met veel dieper liggende puistjes. Ook kan (contact)eczeem en rosacea door het masker verergeren. Maar wat kunnen we hier eigenlijk aan doen?

Ga de strijd aan tegen maskne met deze tips

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen tegen maskne. Na een peeling bij de huidtherapeut of het gebruiken van goede verzorgingsproducten is het natuurlijk wel de bedoeling dat je huidje blijft stralen!

Tips mondkapje

  • Draag geen zware make-up in combinatie met een mondkapje. Het mondkapje neemt ook alle stoffen van de make-up op, waardoor het mondkapje sneller vuil wordt (en dus een bron van o.a. bacteriën).
  • Gebruik een mondkapje maximaal 3 uur, en heb frisse exemplaren bij de hand. Was zelfgemaakte mondkapjes na ieder gebruik, en gooi wegwerpexemplaren na enkel gebruik weg.
  • Bewaar je mondkapje op een schone plaats, zoals in een afgesloten (plastic) zakje. Hierdoor voorkom je dat bacteriën op het masker terecht komen, voor dat je deze draagt.
  • Raak je mondkapje alleen aan bij de elastieken, en was je handen.
  • Als je zelf een mondkapje gaat maken, gebruik dan stof van katoen. Was de mondkapjes na gebruik op 60+ graden. Zorg bij het maken ook dat je hittebestendige elastiek gebruikt.
  • Ga voor huidvriendelijk en draag het liefst een mondkapje gemaakt van kwalitatief zijde.

Tips huidverzorging

  • Gebruik het liefst geen (zware) make-up als je weet dat je een mondkapje gaat dragen. Wil je toch op pad gaan met wat make-up, kies dan de lichte make-up van bijvoorbeeld Jane Iredale. Deze minerale make-up laat je huid ademen. Kan je de verleiding van een mooie lipstick ook niet weerstaan? Dan is de Lip Fixation van Jane Iredale ideaal (€ 31)! Deze laat geen vlekken achter op het mondkapje.
  • Exfolieer je huid regelmatig met een exfoliant zoals salicylzuur of melkzuur.
  • Heb je last van eczeem/droge huid door het mondkapje? Gebruik voor het slapen gaan de Eucerin AtopiControl Intensief kalmerende crème (€ 14,99).
  • Wil je je huid na het dragen van mondkapje snel laten herstellen? Laat je huidirritatie, schilfers en roodheden achterwege met de I Rescue van IMAGE Skincare (€ 58) of the Glory Oil van Eco by Sonya (€ 44,95).

Veel succes,
Kristel, Lotte & Lisa

 

Wil je tips over je huidverzorging?

Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of WhatsApp.

0