Rode, blauwe of paarse vaten op de benen, ook wel ‘besenreiser’ genoemd: ze komen je wellicht bekend voor. Deze vaten hebben geen functie meer omdat ze zijn verslapt waardoor het bloed er in blijft hangen. Veel mensen vinden deze zichtbare vaten cosmetisch storend.
Binnen 3 maanden ruimt het lichaam het behandelde blauwevaatje op. Dit wordt als afvalstof afgevoerd en er worden weer nieuwe, goed functionerende vaatjes aangemaakt.
Bij Huidzorg Balans werken wij met de MeDioStar vaatlaser die de blauwe vaten effectief kan verminderen of laten verwijderen. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je meer over de behandeling van beenvaten.
Bij Huidzorg Balans maken we gebruik van de Asclepion MeDioStar vaatlaser. Tijdens de behandeling richt de huidtherapeut de laserkop specifiek op de vaten. Het voordeel van deze techniek is dat het laserlicht uitsluitend één specifieke stof in het bloed (oxyhemoglobine) pakt. Het laserlicht wordt hierin omgezet in warmte waardoor alleen het bloedvat verwarmd wordt en de rest van de huid onaangetast blijft. Vervolgens trekt het bloedvaatje samen en verschrompeld. In de weken na de behandeling ruimt het lichaam het behandelde bloedvaatje op omdat deze niet meer bruikbaar is, waarna het als afvalstof wordt afgevoerd via het bloedvaten- en lymfesysteem. Doordat de MeDioStar laser op verschillende golflengtes kan werken, kan deze laser ook ingezet worden bij andere indicaties zoals roodheid, rode vaten en ongewenste haargroei.
Indien er gestart wordt met een behandeltraject, kan er een afspraak ingepland worden voor een eerste behandeling of reeks behandelingen.
Binnen 3 maanden ruimt het lichaam de behandelde blauwe/paarse bloedvaten op en is het niet meer of minder zichtbaar. De huid ziet er egaler uit. Het kan voorkomen dat één behandeling niet voldoende is voor het gewenste resultaat. Dan is er een tweede en soms nog een derde behandeling nodig, afhankelijk van de grootte van de bloedvaten en de hoeveelheid bloedvaten die opgeruimd mogen worden.
Je mag geen vaatlaserbehandeling ondergaan als je:
De huidtherapeut beoordeelt tijdens het intakegesprek of vaatlaserbehandelingen bij jouw situatie geschikt zijn. Bij twijfel neem dan contact op met je huidarts en overleg op vaatlaser geschikt is voor jouw situatie.
In de meeste gevallen volstaat met 1 tot 3 behandelingen. Verder hangt dit ook af van de grootte van het gebied dat behandeld zal worden.
Tijdens de behandeling kunnen er warme prikjes gevoeld worden. Deze kunnen als gevoelig ervaren worden maar zijn meestal goed te verdragen.
Ja, voor een MedioStar vaatlaserbehandeling zijn er enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. Hier zijn de belangrijkste voorzorgsmaatregelen:
Voor vaatlaser kun je alleen in het gezicht in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar. Helaas is er geen vergoeding mogelijk bij de behandeling van beenvaten of vaatjes elders op het lichaam.