Van ontwerpklus naar huidbehandeling

Eerst even voorstellen… ik ben Anne Sunderman. Ik ben fotograaf en grafisch vormgever en ik woon in Rotterdam. Sommige van jullie kennen mij misschien via de huisstijl van Huidzorg Balans, die ik speciaal en met heel veel liefde voor Lisa heb ontworpen. Vervolgens kon ik het natuurlijk niet laten om de proef op de som te nemen en een afspraak te maken voor een huidbehandeling. Ondertussen heb ik meerdere huidbehandelingen bij Lisa ondergaan.

Huidtherapie tegen een droge huid

Tijdens de huidbehandelingen door vroeg ik aan Lisa hoe ik de droge huid in mijn gezicht kan aanpakken. Vooral tijdens de wintermaanden voelt mijn gezicht aan als een geroosterde boterham: droog en alles behalve zacht. Ook heb ik ‘s avonds na een lange werkdag een vuurrode en brandende huid, en dit gaat altijd gepaard met flinke hoofdpijn. Ondertussen ben ik nu een aantal keer door Lisa behandeld, en gezien er weinig informatie te vinden is over deze specifieke klachten stelde ik aan Lisa voor mijn verhaal met jullie te delen in deze gastblog. Ik ben namelijk erg tevreden over het resultaat die ik tot nu toe samen met Lisa heb geboekt!

“Vooral tijdens de wintermaanden voelt mijn gezicht aan als een geroosterde boterham: droog en alles behalve zacht.”

Waarom heb ik een droge gezichtshuid?

Over het algemeen is de oorzaak van een droge huid afhankelijk van verschillende factoren. De oorzaak is niet altijd bij iedereen hetzelfde. Daarom ben ik blij dat ik bij Lisa terecht kan. Door het op mijn huidtype gebaseerde advies van Lisa weet ik nu precies wat mijn huid nodig heeft. Mocht je zelf dus ook de oorzaak willen weten, raad ik zeker aan om naar een goede huidtherapeut te gaan.

Wat heb ik tot nu toe allemaal geprobeerd?

Alle dure dagcrème van de Kruidvat of Etos heb ik ondertussen wel op mijn gezicht gehad met het doel mijn droge huid te verminderen… tevergeefs. De originele Nivea crème in de typische blauwe blikverpakking werkte voor mijn gevoel het best, alleen bleef ik ‘s avonds toch nog last houden van een brandende gezichtshuid. Dus wil je echt advies gebaseerd op jouw huidtype en persoonlijke situatie, dan doet een bezoekje aan de huidtherapeut wonderen!

De meeste huidtherapeuten hebben namelijk producten die je kunt kopen met een hoge concentratie specifieke huidverbeterende werkstoffen. Deze producten doen meer dan de huidproducten die verkrijgbaar zijn bij bijvoorbeeld de drogist of apotheek. Daarnaast krijg je ook nog eens persoonlijk advies over welke huidproducten het beste passen bij jouw huidtype.

Zeg doei tegen jouw droge huid

Het begint dus allemaal met bewustwording. Ben bewust van wat je op je gezicht smeert, het is en blijft je visitekaartje. Alle rotzooi die ze tegenwoordig in verzorgingsproducten stoppen is echt niet goed. Kijk zorgvuldig naar de ingrediëntenlijst voordat je die nieuwe dagcrème aanschaft. Zodra jij weet welke stoffen goed zijn voor jouw huid, weet je precies waar je naar moet zoeken. In dit geval ben ik heel happy met de huidverzorgingsproducten van Lira Clinical.

“Zodra jij weet welke stoffen goed zijn voor jouw huid, weet je precies waar je naar moet zoeken.”

De reinigers en crèmes van dit merk bevatten veel enzymen, plantenstamcellen, hyalonzuur en diverse soorten vitame C, E en A. Ook helpen kariteboter en macadamia olie hydraterend en verzachtend op de huid. Daarnaast bevatten veel producten goud- en zilvermineralen die anti-bacterieel en als wondgenezers werken, en dat is ook echt een must voor de verzorging van jouw droge huid. De producten van Lira Clinical zijn alleen verkrijgbaar bij de huidtherapeut.

Treat yourself: peelings zijn mijn nieuwe uitstapje

Naast de producten van Lira Cinical ben ik dus op aanraden van Lisa ook begonnen met peelings. Sinds de eerste behandeling merk ik dat mijn gezichtshuid er heel erg op vooruit is gegaan. Mijn huid is minder droog, en na de 3e peeling heb ik geen last meer gehad van een brandende gezichtshuid.

Met een peeling zorg je er namelijk in principe voor dat je huid beter vocht kan vasthouden en weer in topconditie komt. Daarbij verbetert een peeling ook nog eens de weerstand van je huid, wat bij mijn droge gevoelige huid juist heel belangrijk was!

“Een peeling verbetert de weerstand van je huid, wat bij mijn droge gevoelige huid juist heel belangrijk was!”

Tijdens mijn peelingserie heeft Lisa voornamelijk de Vitabrite peeling gebruikt. Deze peeling is op basis van amandelzuur en salicylzuur; en bevatten naast de zuren ook een hoge dosis vitamine C, plantaardige stamcellen en planten- en fruitextracten.

Hoe gaat het nu met mijn huid?

Ik ben er nog niet, maar ik ervaar al veel minder klachten doordat ik nu bewust bezig ben met de verzorging van mijn gezicht. Ik weet nu wat mijn gezicht nodig heeft om gezond te worden en gezond te blijven. En daar ben ik mijn huidtherapeut heel dankbaar voor!

Wie raad ik deze behandeling zeker aan?

Heb je wel eens last van een brandende huid (waar je soms zelfs hoofdpijn van krijgt)? Is je huid soms zo droog, dat je huid begint te schilferen? En voelt jouw gezicht nog steeds droog aan nadat je je gezicht in een bad vol dagcrème hebt ondergedompeld? Ik beloof het je, een bezoek aan de huidtherapeut doet wonderen.

Veel liefs,
Anne Sunderman
E-mail ons

Heb je een directe vraag? Stuur ons een e-mail, en dan komen onze huidtherapeuten zo snel mogelijk op je terug.

0