Aanmeten steunkousen

Behandeling Huidzorg Balans

Baat bij steunkousen tegen opgezwollen benen en voeten

Snel last van opgezwollen benen en voeten, in de zomer of juist na lang staan? Voelen ze zwaar, vermoeid of rusteloos? Het kan zijn dat uw vaten niet goed meer werken en dat u baat heeft bij steunkousen. Ook wanneer u last heeft van spataderen, vochtproblemen bij een zwangerschap of een wond heeft (gehad) kunt u bij ons terecht voor steunkousen. Tevens kunt u voor alle andere oorzaken van vocht in de benen of armen, zoals een operatie, hartproblemen, diabetes of trombose bij ons steunkousen aan laten meten.

Steunkousen, ook wel Therapeutisch Elastische Kousen genoemd, worden zowel bij ons in de praktijk als bij u aan huis (indien u niet in staat bent naar de praktijk te komen) aangemeten. Het aanmeten gebeurd veelal in de ochtenduren. Op basis van uw klachtenbeeld, medische indicatie en de maten bepalen wij in overleg met u een geschikte kous, gewenste kwaliteit, drukklasse, type, kleur etc.

Huidzorg Balans Foto Aanmeten Steunkousen Huidtherapie Oedeemtherapie Levering

Levering van de steunkousen

Steunkousen worden na het aanmeten zo snel mogelijk besteld en geleverd. De levertijd van confectie steunkousen bedraagt gemiddeld 10 werkdagen. Bij maatwerk steunkousen kan dit oplopen tot 15 werkdagen. Voor het leveren van de kousen zal er een pasafspraak ingepland worden.

Huidzorg Balans Foto Afspraak Aanmeten Steunkousen Huidtherapie Oedeemtherapie Levering

Vervolgafspraak

Binnen 1 tot 3 maanden willen wij graag een afspraak met u maken voor een controlemeting. Tijdens deze afspraak zien we of de kousen het beoogde effect hebben op uw klachten.

Huidzorg Balans Foto Afspraak Aanmeten Steunkousen Huidtherapie Oedeemtherapie Levering

Aan- en uittrekhulpmiddelen

Om de steunkousen goed aan en uit te krijgen zijn er diverse hulpmiddelen en handschoenen beschikbaar. Deze zijn in onze praktijk te koop. Tijdens de pasafspraak zal er verder ingegaan worden op het aan- en uittrekken van de kousen en kan er bepaald worden wat voor hulpmiddel, indien nodig, voor u geschikt is.

Vergoeding steunkousen

Steunkousen vanaf Klasse II worden volledig vergoed via de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met het eigen risico waar in dit geval aanspraak op gemaakt kan worden. Elke 12 of 14 maanden, afhankelijk van de verzekeraar, heeft u recht op nieuwe steunkousen. Het is aan te raden van deze mogelijkheid gebruik te maken, aangezien de kousen aan slijtage onderhevig zijn en na een aantal maanden hun kracht en werking beginnen te verliezen. Maak daarom elk jaar (indien gewenst) een controleafspraak bij ons in de praktijk.

Was- en onderhoudsvoorschriften

Het is voor het behoudt van uw steunkousen van groot belang dat u zich houdt aan de wasvoorschriften. Deze informatie krijgt u mee na het eerste consult en staat ook op de productinformatie welke de fabrikant meelevert met de steunkousen.

Het is belangrijk dat u de steunkousen om de twee dagen in de wasmachine wast, op 30 of 40 graden, met een fijn vloeibaar wasmiddel. Gebruik om beschadigingen te voorkomen eventueel een waszakje.

Let op: de kousen mag u niet op een warmtebron drogen. Hang ze daarom na het wassen voorzichtig uit (zonder knijper en niet in de zon) en stop ze niet in de droger. Dit tast de elastische vezels van de steunkousen aan.

Het gebruik van zalven of een bodylotion onder de steunkousen wordt sterk afgeraden. Alleen Eucerin bodylotion PH5 is hiervoor wel geschikt.

Garantie

Op de functionaliteit van de kousen krijgt u 3 maanden garantie en 1 maand op de pasvorm. Uiteraard kunt u alleen van onze garantieregeling gebruik maken als u de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met kousen door lichamelijke veranderingen, dan is de garantieregeling niet van toepassing. Een eventuele klachtenprocedure en de garantieregeling worden door ons behandeld volgens de richtlijnen van de SEMH.


Direct een afspraak maken voor het aanmeten van steunkousen?

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.