Aanmeten steunkousen

Baat bij steunkousen tegen opgezwollen, vermoeide, rusteloze benen.

Aanmeten Steunkousen

Snel last van opgezwollen benen en voeten, in de zomer of juist na lang staan? Voelen ze zwaar, vermoeid of rusteloos? Het kan zijn dat je vaten niet goed meer werken en dat je baat hebt bij steunkousen. Ook wanneer je last hebt van spataderen, vochtproblemen bij een zwangerschap of een wond hebt (gehad) kun je bij ons terecht voor steunkousen. Tevens kun je voor alle andere oorzaken van vocht in de benen of armen, zoals een operatie, hartproblemen, diabetes of trombose bij ons steunkousen aan laten meten.

Steunkousen, ook wel Therapeutisch Elastische Kousen genoemd, worden bij ons in de praktijk aangemeten (let op: sinds 2020 zijn wij gestopt met het aanmeten van steunkousen aan huis). Het aanmeten gebeurd veelal in de ochtenduren. Op basis van je klachtenbeeld, medische indicatie en de maten bepalen wij in overleg met jou een geschikte kous, gewenste kwaliteit, drukklasse, type, kleur etc.

Ervaringen

  • Ik ben bij Huidzorg Balans onder behandeling gekomen vanwege een wond op mijn enkel. Lisa heeft de wond vakkundig verzorgd en mij geleerd hoe ik zelf mijn been kan masseren. Binnen enkele dagen was de wond al gesloten! Om de doorbloeding verder te bevorderen hebben we gekozen om steunkousen aan te meten. Deze werden nog dezelfde week geleverd. Dit was erg prettig omdat ik ze nu direct kon dragen tijdens mijn werk. Na een paar dagen ben ik terug gegaan voor een controle en is er meteen een tweede paar besteld (welke ik thuis geleverd kreeg). Al met al enorm tevreden!

    Menno van der Lans Steunkousen Aanmeten
  • Na veel omzwervingen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Huidzorg Balans. Ik heb nog nooit zoveel persoonlijke aandacht gehad als bij Huidzorg Balans. Lisa is een gedreven vakvrouw die haar ziel en zaligheid in haar praktijk steekt. Eindelijk heb ik nu de juiste steunkousen wat mijn kwaliteit van leven sterk heeft verbeterd. Dankjewel Lisa, je bent een topper.

    Nico Hop Aanmeten Steunkousen

Levering van
de steunkousen

Steunkousen worden na het aanmeten zo snel mogelijk besteld en geleverd. De levertijd van confectie steunkousen bedraagt gemiddeld 10 werkdagen. Bij maatwerk steunkousen kan dit oplopen tot 15 werkdagen. Voor het leveren van de kousen zal er een pasafspraak ingepland worden.

Vervolgafspraak Controlemeting

Binnen 1 tot 3 maanden willen wij graag een afspraak met je maken voor een controlemeting. Tijdens deze afspraak zien we of de kousen het beoogde effect hebben op jouw klachten.

Aan- en uittrek hulpmiddelen

Om de steunkousen goed aan en uit te krijgen zijn er diverse hulpmiddelen en handschoenen beschikbaar. Deze zijn in onze praktijk te koop. Tijdens de pasafspraak zal er verder ingegaan worden op het aan- en uittrekken van de kousen en kan er bepaald worden wat voor hulpmiddel, indien nodig, voor jou geschikt is.

Vergoeding steunkousen

Steunkousen vanaf Klasse II worden volledig vergoed via de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Houd wel rekening met het eigen risico waar in dit geval aanspraak op gemaakt kan worden. Elke 12 of 14 maanden, afhankelijk van de verzekeraar, heb je recht op nieuwe steunkousen. Het is aan te raden van deze mogelijkheid gebruik te maken, aangezien de kousen aan slijtage onderhevig zijn en na een aantal maanden hun kracht en werking beginnen te verliezen. Maak daarom elk jaar (indien gewenst) een controleafspraak bij ons in de praktijk.

Was- en onderhoudsvoorschriften

Het is voor het behoudt van jouw steunkousen van groot belang dat je je houdt aan de wasvoorschriften. Deze informatie krijg je mee na het eerste consult en staat ook op de productinformatie welke de fabrikant meelevert met de steunkousen.

Het is belangrijk dat je de steunkousen om de twee dagen in de wasmachine wast, op 30 of 40 graden, met een fijn vloeibaar wasmiddel. Gebruik om beschadigingen te voorkomen eventueel een waszakje.
Let op: de kousen mag je niet op een warmtebron drogen. Hang ze daarom na het wassen voorzichtig uit (zonder knijper en niet in de zon) en stop ze niet in de droger. Dit tast de elastische vezels van de steunkousen aan.
Het gebruik van zalven of een bodylotion onder de steunkousen wordt sterk afgeraden. Alleen Eucerin bodylotion PH5 is hiervoor wel geschikt.

Garantie

Op de functionaliteit van de kousen krijg je 3 maanden garantie en 1 maand op de pasvorm. Uiteraard kun je alleen van onze garantieregeling gebruik maken als je de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met kousen door lichamelijke veranderingen, dan is de garantieregeling niet van toepassing. Een eventuele klachtenprocedure en de garantieregeling worden door ons behandeld volgens de richtlijnen van de SEMH.

Heb je nog een vraag over steunkousen of wil je direct een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon.

Voordat een behandeling bij Huidzorg Balans plaatsvindt zal er eerst een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

E-mail ons

Heb je een directe vraag? Stuur ons een e-mail, en dan komen onze huidtherapeuten zo snel mogelijk op je terug.

0